Een bekend beeld in de zomer. FOTO SHUTTERSTOCK
Een bekend beeld in de zomer. FOTO SHUTTERSTOCK Foto:

‘Let op als je een hogedrukreiniger koopt’

SEROOSKERKE - Omdat iedereen nog steeds zoveel mogelijk thuis moet blijven, wordt er meer dan ooit in en om het huis geklust. Het is het moment om die dingen op te pakken die maanden zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.


DOOR EUGÈNE DE KOK


Het is zo’n typisch beeld voor de zomer: iemand die met een hogedrukreiniger in zijn tuin aan het werk is. “Dit is de tijd dat ze veel worden gebruikt, met name in de tuin en voor de auto of caravan”, zegt Marinus Passenier. “Ze worden dan ook veel verkocht. Het is prima weer om ermee aan de slag te gaan.”

Jarenlang was er op de markt van de hogedrukreinigers maar één speler van belang. De laatste tijd komt daar verandering in. “Een merk als Powerplus van Hubo is nu bijvoorbeeld sterk in opkomst.”


Aluminium

Volgens Passenier moet je als je een hogedrukreiniger koopt goed letten op het materiaal, zeker in het goedkopere segment. “Je hebt bijvoorbeeld hogedrukreinigers met plastic pompjes, maar die gaan over het algemeen snel kapot. De reinigers gaan dan lekken. Bij een merk als Powerplus zijn deze hoofdzakelijk van aluminium.”

Andere aandachtspunten zijn de druk van het water (honderd bar is voldoende voor een schone straat) en de hoeveelheid water per minuut. Voor alle reinigers heb je een reeks aan accessoires. Zo kun je er een terrasreiniger bij kopen, zijn lansen sterk in zwang, zijn er tal van zeepstaafjes die je kunt toevoegen, heb je zelfs een slang waarmee je het riool kunt ontstoppen en met een vuilfrees verwijder je zelfs het hardnekkigste vuil.[l]