Moduleoverzicht nieuwe HTM Verbaliseringsapp
Moduleoverzicht nieuwe HTM Verbaliseringsapp

Appbouwer FrisBEE vernieuwd verbaliseringsapp

VLISSINGEN - In een landelijke pitch heeft appbouwer FrisBEE uit Vlissingen de opdracht gekregen om de verbaliseringsapp voor HTM over te zetten van het Windows platform naar Android. Naast 4 grote spelers in de OV-wereld en al bekenden van HTM werd ook FrisBEE BV uit Vlissingen gevraagd om een offerte uit te brengen.


In een zeer uitgebreide offerteprocedure bleek dat de verfrissende aanpak van FrisBEE de juiste snaar wist te raken bij HTM. Unaniem werd gekozen voor FrisBEE!

Verbaliseringsapp

De HTM verbaliseringsapp wordt door ruim 200 controleurs en BOA’s gebruikt om in het geval van een geconstateerde overtreding een Proces Verbaal uit te kunnen schrijven. Via overzichtelijke stappen in de app wordt de medewerker meegenomen in het proces om alle benodigde informatie te noteren. Na het opslaan wordt de data gesynchroniseerd met het Visconti backoffice.

Omdat er in Den Haag (vooral rond de vele ambassades) niet overal een goed internetbereik is, werkt de app ook perfect zonder werkende internetverbinding en slaat de data dan op in de app. Als er dan weer een werkende internetverbinding is, dan wordt de data alsnog gesynchroniseerd.

Procesverbetering door techniek

Tijdens een meeloop ochtend heeft het team van FrisBEE meegekeken naar het huidige proces van de handelingen die allemaal uitgevoerd moesten worden door de controleurs. Mede op basis van die meeloopochtend hebben we diverse procesverbeteringen kunnen adviseren. Met behulp van o.a. NFC techniek hebben we het werk voor de controleurs eenvoudiger kunnen maken én de kans op foute invoer sterk gereduceerd.

Ook GVB uit Amsterdam gaat werken met de door FrisBEE gemaakte app

Als kers op de taart raakte HTM en GVB gedurende het bouwproces aan de praat en al snel raakte ook GVB onder de indruk van de mogelijkheden van die appbouwer uit Vlissingen. Na een lange tijd gezamenlijk opgetrokken te hebben in het ontwikkelproces hebben we nu de beide projecten losgekoppeld en gaan zij beide hun eigen vervolgpad op.

Laatste testfase voor uitrol

Zowel HTM als GVB zijn nu in de laatste testfase van de app. De Verbaliseringsapp wordt al gebruikt in de trams in Den Haag en Amsterdam en de eerste resultaten zijn succesvol. Zo zijn er in Amsterdam al sinds 25 maart, ondanks Corona, 584 bonnen uitgeschreven door de controleurs.[n]