Hoe ziet het Westduingebied er over tien jaar uit?
Hoe ziet het Westduingebied er over tien jaar uit? Foto: Britta Janssen

Bijeenkomst over Nollebos en Westduin op 14 september

VLISSINGEN - Hoe is nog even de vraag, maar op maandag 14 september vindt de vierde werksessie over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen plaats.

DOOR BRITTA JANSSEN


Deze bijeenkomst, waarbij belangstellenden kunnen meedenken over het gebied, was oorspronkelijk gepland in maart, maar kon door de coronamaatregelen niet doorgaan.
Het was de bedoeling dat de gemeenteraad van Vlissingen het streefbeeld, het plan met de uitgangspunten voor de toekomst van het gebied, deze zomer zou vaststellen. De gemeente Vlissingen stelt de besluitvorming uit om alsnog tijd te maken voor de vierde werksessie.
Als de coronamaatregelen het toelaten, belegt de gemeente in september een markt met verschillende informatiestands. Kan dat niet, dan komt er een digitale werksessie. Belanghebbenden en andere geïnteresseerden kunnen ideeën aandragen voor de toekomst van het Nollebos en Westduingebied. De eerdere drie bijeenkomsten hebben volgens de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse nuttige informatie opgeleverd.
De vierde sessie is voorzien als laatste. Architect Jan van Minnebruggen gebruikt alle input om het streefbeeld op te stellen. Dit bevat nog geen concrete acties, maar richtlijnen voor de komende jaren. Naar verwachting behandelt het college van burgemeester en wethouders het concept-streefbeeld op 13 oktober. Daarna ligt het zes weken ter inzage en kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen. Vervolgens buigt de gemeenteraad zich rond januari over het streefbeeld. “Daarna wordt het uitgewerkt voor de uitvoering”, vertelt Reijnierse.
Meer informatie staat op
www.vlissingen.nl/nollebos.[n]