De filmposter. FOTO PAULINA MATUSIAK
De filmposter. FOTO PAULINA MATUSIAK Foto: Paulina Matusiak

Film by the Sea krijgt
bijzondere 22e editie

VLISSINGEN - Stine Jensen is net als vorig jaar voorzitter van de vakjury van filmfestival Film by the Sea in Vlissingen.

Dat maakte de organisatie vorige week bekend. Naast de filosoof en publicist maken de schrijvers Thomas Rosenboom, Babs Gons en Joyce Roodnat en acteur Sabri Saad El Hamus deel uit van de jury. De vakjury kiest de beste boekverfilming uit een selectie die in competitie is gebracht. Daarnaast worden prijzen uitgereikt door een jongerenjury, een internationale studentenjury en is er een prijs voor de beste Franse film.

Onvermijdbaar
In bioscoop Cinecity in Vlissingen is vorige week ook een coronaproof-variant van de festivalaffiche gepresenteerd. Het is gemaakt door ontwerper Paulina Matusiak.
Ondanks alle beperkende maatregelen gaat Film by the Sea door. Van 11 tot en met 20 september vindt de 22e editie plaats. De provincie en gemeente Vlissingen hebben gezegd extra te willen bijdragen om het onvermijdbare verlies van bezoekers op te vangen. Film by the Sea is het eerste grote filmfestival in Nederland dat dit jaar doorgang vindt.

Machinefabriek
Er zijn zo'n zestig films uit de hele wereld te zien bij het festival. Om meer mensen te kunnen laten genieten van de films zijn er ook voorstellingen van Film by the Sea in theaters in de provincie, zoals Cinema Middelburg en ‘t Beest in Goes. Bij de Machinefabriek in Vlissingen komt een drive-in-zaal voor vijftig auto’s. Op Omroep Zeeland zijn tijdens het festival enkele klassiekers te zien.
Meer informatie is te vinden op
www.filmbythesea.nl.[n]