Afbeelding
Foto:

Expositie ‘Dichter op beeld’

VLISSINGEN - Walcherse fotografen en dichters tonen van 15 juli tot en met 15 augustus hun expositie ‘Dichter op beeld’ in de bibliotheek in Vlissingen.

Tien schrijvers en tien fotografen zijn voor dit project willekeurig aan elkaar gekoppeld. De schrijvers maakten gedichten op een foto die hen prikkelde. ‘Het is fascinerend hoe verschillende disciplines elkaar aanvullen en versterken’, aldus de organisatie. De dichters en fotografen zijn al bezig met een tweede ronde. Hierbij gebeurt het omgekeerde; de fotografen maken beeld bij werk van de dichters. De dubbelexpositie van beide rondes is in september in de Vlissingse bieb te zien.
De Walcherse fotografen zijn lid van fotoclub 'De Draadontspanner'. Vijf dichters zijn leden van het schrijverscollectief 'Schrijf je los' dat drie jaar geleden in Middelburg is opgericht. De overige dichters wonen ook op Walcheren.
Het eerste deel van de tentoonstelling is tot 15 augustus te bezichtigen, van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.[n]