Royana en Roliana, hun ouders en Monique.
Royana en Roliana, hun ouders en Monique. Foto: Voorleesexpress Walcheren

Feestje bij Roliana en Royana voor Voorleesexpress

VLISSINGEN - Bij het gezin van Roliana (6) en Royana (7) is onlangs een voorleesfeestje gevierd, omdat er twintig keer is voorgelezen in het kader van de Voorleesexpress.

VAN ONZE REDACTIE


“Wie wil het deurtje opendoen?” Zes vingers gaan omhoog en in koor roepen ze: “Ik! Ik!” Dan mogen Roliana (6) en Royana (7), de twee zusjes van de Voorleesexpress, de deurtjes openen van het Japanse vertelkastje met de gekke naam Kamishibai en begint het verhaal. Deze dag is een bijzonder leesmoment.


Blij

Vrijwillige voorlezer Monique sluit haar periode van twintig keer lezen af bij haar gezin met de twee blije en uitgelaten zusjes. Na een lange, stille periode door de coronacrisis besluiten ze om deze laatste voorleessessie extra bijzonder te maken door een bezoek van de Boekfiets. Ze zoeken een mooie plek op in het speeltuintje vlakbij en de ouders van de zusjes en vier buurkinderen uit de straat sluiten aan. De kinderen dansen op de muziek van de Boekfiets, zingen mee en luisteren geboeid naar het verhaal. Ze praten samen, leren nieuwe woorden en eindigen met een paar leuke bewegingsspelletjes.


Syrisch

De meisjes krijgen allebei een mooi prentenboek cadeau en Monique overhandigt het enige echte diploma van de VoorleesExpress. De ouders ontvangen ons voor een stukje taart naar authentiek Syrisch recept zoals ze deze thuis aten en we praten nog wat na, over de oorlog in Syrië, familie op verschillende continenten en hun oude boerderij met 150 schapen.

De Voorleesexpress hoopt komend schooljaar weer veel kinderen in Vlissingen en omgeving te kunnen helpen en extra aandacht te geven. Een half jaar lang komt een vrijwilliger wekelijks bij hen thuis om voor te lezen.


Leesplezier

Samen met de ouders en school streeft de Voorleesexpress Walcheren ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.


Vrijwilligers

Dit kan de Voorleesexpress in Vlissingen niet zonder hulp van vrijwillige voorlezers. Neem contact op met Wietske Bergen: wbergen@dezb.nl of bel 0118-654121.[n]