FOTO JESSICA ROVERS
FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Wij staan voor Zeeuwse
betrouwbaarheid'

KRUININGEN - Met ruim twintig jaar ervaring in kozijnen en deuren is Liza Huissen hard aan het werk om van zijn bedrijf Solide Kozijn & Deur een begrip te maken in de gemeente Reimerswaal en omstreken. Met zijn vrouw Shabira opende hij in maart de deuren van een nieuw pand aan de Slagveldstraat in Kruiningen. Het gebouw bestaat uit een moderne showroom, kantoor en opslagruimte en heeft volop parkeergelegenheid.

DOOR JESSICA ROVERS


De start van Solide Kozijn & Deur viel samen met het begin van de coronacrisis. Toch vormde dit voor Liza als ervaren ondernemer geen probleem. “De uitnodigingen voor de opening lagen klaar. Niet lang daarna werd de lockdown afgekondigd en ging de fabriek dicht. Toen ik me een aantal jaar geleden inkocht bij het bedrijf waar ik werkte, brak een maand later de economische crisis uit, dus ik weet hoe het is om met tegenslagen om te gaan."


Supermarkt

Voordat Liza voor zichzelf begon, werkte hij negentien jaar bij hetzelfde bedrijf. “Op een gegeven moment was ik het beu om elke dag heen en weer te rijden naar Breda. Het was altijd al een droom van mij om een bedrijf te starten in Kruiningen. Ik woon hier mijn hele leven, dus toen dit op mijn pad kwam, heb ik deze kans met beide handen aangepakt. De bouwplannen voor het pand stonden al vast, maar uiteraard hebben we zelf de kozijnen geleverd en indeling gemaakt. Het pand is ruim 300 vierkante meter groot en voorzien van alle gemakken. Ook de locatie is geweldig. Iedereen in Reimerswaal komt bij de naastgelegen supermarkt boodschappen doen en er zit een grote fietsenwinkel naast ons. We willen hier iets nieuws neerzetten. We ontvangen aanvragen uit heel Zeeland."


Familiebedrijf

Solide Kozijn & Deur is een familiebedrijf. Liza hoopt dat zijn dochter in de toekomst betrokken raakt bij de onderneming. "We doen het samen en doordat we niet de ambitie hebben heel groot te worden kunnen we de lijntjes kort houden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit waarborgen en hanteren we een persoonlijke benadering richting de klanten. Het mooiste aan dit vak vind ik dat je het verschil kan maken. Ik denk mee met de klant en stimuleer hen ook om eens wat anders te proberen. Er is zo veel mogelijk en kozijnen en deuren kunnen de uitstraling van je woning veranderen en echt onderdeel zijn van je inrichting. We werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige producten die we kunnen aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen. Wat veel mensen niet weten is dat er vanuit de overheid tal van subsidies en leningen beschikbaar zijn. Wij adviseren hier graag in."

Momenteel loopt er bij Solide Kozijn & Deur een mooie actie. Bij de aankoop van kozijnen krijg je het glas voor één euro.[n]