Amber Brantsen. FOTO JEANNETTE HUISMAN
Amber Brantsen. FOTO JEANNETTE HUISMAN Foto: Jeannette Huisman

Amber Brantsen vertelt over openhartig boek

GOES - Journalist en presentator van het NOS Journaal Amber Brantsen komt zaterdag 5 september naar drie boekhandels in Zeeland. Daar presenteert ze haar boek ‘Uit beeld’.


In het boek vertelt ze openhartig haar levensverhaal.

Toen ze in de zomer van 2017 werd gepresenteerd als het nieuwe gezicht van het NOS Journaal liet de omroep weten dat zij hiermee haar droom in vervulling zag gaan.


Ambitie

De buitenwereld wist niet dat die droom jaren eerder nog onmogelijk leek. “Hoge standaarden, ambitie en wilskracht. Amber heeft het allemaal. Eigenschappen die in onze maatschappij enorm worden gewaardeerd. Maar het zijn ook precies de ingrediënten die Amber na haar periode op de middelbare school in een allesverwoestende eetstoornis storten”, staat op het boek.

Brantsen kampte met anorexia. “Een intense, maar ook leerzame periode volgde, waarin steeds meer duidelijk werd dat artsen en psychologen haar niet zouden gaan redden. Ze moest het zelf doen. Alleen.”


Signeren

Brantsen is zaterdag 5 september van 11.00 uur tot 12.00 uur bij Boekhandel Lectori in Kapelle, van 13.30 uur tot 14.30 uur bij De Koperen Tuin en van 15.30 uur tot 16.30 uur bij ‘t Spui in Vlissingen.

In de boekwinkels wordt rekening gehouden met de anderhalve meter afstand.

Brantsen vertelt iets over haar boek en signeert. Iedereen is welkom. Wie zeker wil zijn van een plaats kan het beste even reserveren.[n]