De ganzen horen bij het straatbeeld in Paauwenburg, en hun poep helaas ook.
De ganzen horen bij het straatbeeld in Paauwenburg, en hun poep helaas ook. Foto: Britta Janssen

Wethouder: 'Ganzenoverlast is moeilijk te voorkomen'

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is op de hoogte van de overlast die de groep ganzen in en om de Paauwenburgweg in Vlissingen veroorzaakt. "We ruimen de poep zoveel mogelijk op", laat wethouder Els Verhage weten. "We roepen mensen ook op om de ganzen niet te voeren."

DOOR BRITTA JANSSEN

De wethouder reageerde hiermee vorige week woensdag op vragen van Perspectief op Vlissingen (POV). De gemeenteraadsfractie vindt dat de ganzen in de Vlissingse wijk Paauwenburg de boel danig vervuilen. 'In perioden met warm weer geeft dit stankoverlast en een weinig hygiƫnische situatie', stelt de partij in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Ongedierte
Perspectief op Vlissingen vraagt b&w te kijken naar de mogelijkheden om de vrijheid van de dieren te beperken, zodat ze niet langer op de openbare weg hun behoeftes doen. Maar dat is bij vliegende dieren moeilijk, zegt de wethouder.

'Mensen voeren
soms
hele broden'


Ook wil de partij van het college weten of er vaker schoongemaakt kan worden, zodat er minder ganzenpoep op straat ligt. "Schoonmaken doen we zoveel mogelijk", zegt Verhage daarover.
"Een deel van het probleem is dat veel mensen de ganzen voeren", stelt de wethouder. "Soms geven ze de dieren hele broden. Dat trekt ook weer ongedierte aan."[n]