Afbeelding
Foto: KV Fortis

OOST-SOUBURG - Het complex van korfbalvereniging Fortis in Oost-Souburg is sinds een halfjaar helemaal rookvrij. “We vreesden voor weerstand tegen het rookverbod, maar dat bleek hartstikke mee te vallen”, vertelt Fortis-voorzitter Ad Vos.

De borden van de landelijke campagne voor een rookvrije generatie, die geplaatst zijn over het hele sportcomplex, attenderen sporters en bezoekers erop dat roken niet is toegestaan bij de korfbalvereniging. “Het rookverbod is voor ons goed te handhaven”, zegt Vos over de nieuwe regel. “Als we al mensen aanspreken op roken, dan is dat eerder publiek dat is meegereisd met bezoekende korfballers. Soms kom je aangefietst en zie je buiten de terreingrenzen iemand een sigaret opsteken, maar dat zie ik niet vaak. Door het algehele rookverbod heb ik er ook geen goed beeld meer van hoeveel leden van onze club roken. Het is geen onderwerp meer dat veel ter sprake komt.”

Missie

Fortis zet zich al langer in voor een rookvrije generatie en dat mondde begin dit jaar uit in een totaal rookvrij korfbalcomplex. “We vreesden wel voor weerstand, maar achteraf viel dat hartstikke mee. Zelfs de meest verstokte rokers hebben geaccepteerd dat roken geen goed voorbeeld is voor de jeugd. Als sportvereniging is het een van onze taken om jongeren niet aan te moedigen om te gaan roken. Met het rookvrije complex is onze missie geslaagd.”[n]