Marokkaans orkest Rouh Tourat
Marokkaans orkest Rouh Tourat onbekend

Herfstfestival in Vlissingen gaat door

VLISSINGEN - Ondanks de Corona-maatregelen en het uitblijven van een dispensatie van de 30-personen regel voor de Sint Jacobskerk in Vlissingen als culturele locatie gaat het Herfstfestival in de Sint Jacobskerk gewoon door!


De organisatie van het Herfstfestival heeft besloten alle concerten door te laten gaan als steun aan de muzikanten en aan de Jacobskerk. Alleen het concert op 18 oktober van Ilonka Kolthof, Lidy Blijdorp en Anne Veinberg is noodgedwongen verplaatst naar het Arsenaaltheater.
In de Herfstvakantie organiseert de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen voor het eerst het Herfstfestival. Van 18 tot 25 oktober kunnen bezoekers genieten van bijzondere concerten in de Jacobskerk. De Sint Jacobskerk is groot genoeg om op ruime onderlinge afstand te genieten van de concerten. Zo lang de huidige maatregelen niet versoepeld worden, zullen er per concert maximaal 30 bezoekers toegelaten worden bij concerten. De Corona maatregelen worden strikt gehandhaafd. Het mondkapje bij binnenkomst kan men afdoen maar er is ook niks tegen om het te laten zitten.

Programma: Zondag 18 oktober: Ilonka Kolthof, Lidy Blijdorp en Anne Veinberg bijten de spits af met een programma waarbij accenten gelegd worden bij de nieuwe Franse muziek, het impressionisme. Let op: dit concert is verplaatst naar het Arsenaaltheater
Woensdag 21 oktober: pianist Marcel Worms speelt preludes en fuga's van Bach, Mendelssohn en Sjostakovitsj.
Donderdag 22 oktober verzorgen de Vlissingse Naomi, Ruben en Job de Keijzer een muzikale reis van Bach tot de Beatles. Geschikt voor het hele gezin.
Vrijdag 23 oktober treedt het Haagse Ensemble Kluster5 naar voren in een ongewone bezetting om een breed scala van muziekstijlen te presenteren. Met nieuwe werken van hedendaags klassiek naar lichte muziek.
Zaterdag 24 oktober komt het in 2015 opgerichte orkest van jonge Marokkanen naar Vlissingen met een programma van Arabisch-Andalusische muziek.
Het concert op zondag 25 oktober van het Rietveld Trio is helaas geannuleerd en wordt verplaatst naar het voorjaar 2021.
Het Herfstfestival is een initiatief van de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen in nauwe samenwerking met Muziekpodium Zeeland en Concerten Vlissingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door sponsors. Kaarten zijn te koop bij De Drvkkerij in Middelburg en bij boekhandel 't Spui te Vlissingen en online! Meer info: facebook.com/Vlissingenklassiek[n]