Woensdag 21 oktober

Herfstfestival

20:00 | Sint Jacobskerk

Van 18 tot 25 oktober kunnen bezoekers genieten van bijzondere concerten in de Jacobskerk. De Sint Jacobskerk is groot genoeg om op ruime onderlinge afstand te genieten van de concerten. Zo lang de huidige maatregelen niet versoepeld worden, zullen er per concert maximaal 30 bezoekers toegelaten worden bij concerten. De Corona maatregelen omtrent afstand, registratie e.d. worden strikt gehandhaafd. Het mondkapje bij binnenkomst kan men afdoen maar er is ook niks tegen om het te laten zitten. Woensdag 21 oktober: pianist Marcel Worms speelt preludes en fuga’s van Bach, Mendelssohn en Sjostakovitsj. Het Herfstfestival is een initiatief van de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen in nauwe samenwerking met Muziekpodium Zeeland en Concerten Vlissingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsors. Kaarten zijn te koop bij De Drvkkerij in Middelburg en bij boekhandel ’t Spui te Vlissingen en natuurlijk ook online! Meer informatie op facebook.com/Vlissingenklassiek.


Donderdag 22 oktober

22:00 | Sint Jacobskerk

Van 18 tot 25 oktober kunnen bezoekers genieten van bijzondere concerten in de Jacobskerk. De Sint Jacobskerk is groot genoeg om op ruime onderlinge afstand te genieten van de concerten. Zo lang de huidige maatregelen niet versoepeld worden, zullen er per concert maximaal 30 bezoekers toegelaten worden bij concerten. De Corona maatregelen omtrent afstand, registratie e.d. worden strikt gehandhaafd. Het mondkapje bij binnenkomst kan men afdoen maar er is ook niks tegen om het te laten zitten. Donderdag 22 oktober verzorgen de Vlissingse Naomi, Ruben en Job de Keijzer een muzikale reis van Bach tot de Beatles. Een programma bij uitstek geschikt voor het hele gezin. Het Herfstfestival is een initiatief van de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen in nauwe samenwerking met Muziekpodium Zeeland en Concerten Vlissingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsors. Kaarten zijn te koop bij De Drvkkerij in Middelburg en bij boekhandel ’t Spui te Vlissingen en natuurlijk ook online! Meer informatie op facebook.com/Vlissingenklassiek.


Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober

Gast exposant bij panorama Walcheren

13:00 | Machinefabriek

Tot 8 november is een expositie van schilderijen te zien van Ilse van Loo-Remijn in de expositie ruimte van het Panorama Walcheren, opgebouwd in de “Machine fabriek“ van de voormalige scheepswerf “De Schelde“, De Willem Ruysstraat 102, 4381 NK Vlissingen. Geopend op vrij/zat/ zon van 13.00-17.00 uur. Voor haar is deze ruimte heel speciaal omdat haar werk in het gebouw van de voormalige machinefabriek van scheepswerf de Schelde, heel goed tot zijn recht komt. Ze heeft haar ”Mannen” meegenomen. Een serie schilderijen waar de namen geschreven staan op stoere gebruiksvoorwerpen en materialen. Ze staan symbool voor een werkzaam leven.Open atelierdagen: Op zaterdag 14 en zondag 15 november doet ze mee aan de landelijke open atelier dagen. Ilse zelf zal gedurende de openingstijden, zoveel als mogelijk is aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk of vragen te beantwoorden die het werk kan oproepen. Daar naast zijn natuurlijk de monumentale, grote doeken van het Panorama Walcheren zelf te bewonderen. De expositie is nog geopend t/m 8 november. Meer info: www.inenuitdekunst.nl; ilsevanlooremijn@gmail.com


Vrijdag 23 oktober

20:00 | Sint Jacobskerk

Van 18 tot 25 oktober kunnen bezoekers genieten van bijzondere concerten in de Jacobskerk. De Sint Jacobskerk is groot genoeg om op ruime onderlinge afstand te genieten van de concerten. Zo lang de huidige maatregelen niet versoepeld worden, zullen er per concert maximaal 30 bezoekers toegelaten worden bij concerten. De Corona maatregelen omtrent afstand, registratie e.d. worden strikt gehandhaafd. Het mondkapje bij binnenkomst kan men afdoen maar er is ook niks tegen om het te laten zitten. Vrijdag 23 oktober treedt het Haagse Ensemble Kluster5 naar voren in een ongewone bezetting om een breed scala van muziekstijlen te presenteren. Met nieuwe werken van hedendaags klassiek naar lichte muziek. Uitgevoerd wordt onder meer Percival Reality van de Vlissingse muzikante Celia Swart dat op 10 augustus met groot succes in première ging op het Grachtenfestival in Amsterdam. Het Herfstfestival is een initiatief van de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen in nauwe samenwerking met Muziekpodium Zeeland en Concerten Vlissingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsors. Kaarten zijn te koop bij De Drvkkerij in Middelburg en bij boekhandel ’t Spui te Vlissingen en natuurlijk ook online! Meer informatie op facebook.com/Vlissingenklassiek.


Zaterdag 24 oktober

20:00 | Sint Jacobskerk

Van 18 tot 25 oktober kunnen bezoekers genieten van bijzondere concerten in de Jacobskerk. De Sint Jacobskerk is groot genoeg om op ruime onderlinge afstand te genieten van de concerten. Zo lang de huidige maatregelen niet versoepeld worden, zullen er per concert maximaal 30 bezoekers toegelaten worden bij concerten. De Corona maatregelen omtrent afstand, registratie e.d. worden strikt gehandhaafd. Het mondkapje bij binnenkomst kan men afdoen maar er is ook niks tegen om het te laten zitten. Zaterdag 24 oktober komt het in 2015 opgerichte orkest van jonge Marokkanen naar Vlissingen met een programma van Arabisch-Andalusische muziek. Het concert op zondag 25 oktober van het Rietveld Trio is helaas geannuleerd en wordt verplaatst naar het voorjaar 2021. Het Herfstfestival is een initiatief van de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen in nauwe samenwerking met Muziekpodium Zeeland en Concerten Vlissingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsors. Kaarten zijn te koop bij De Drvkkerij in Middelburg en bij boekhandel 't Spui te Vlissingen en natuurlijk ook online! Meer informatie op facebook.com/Vlissingenklassiek.