Famke Bouwman en ds. Yoo Eun Seong
Famke Bouwman en ds. Yoo Eun Seong Foto:

3 Kerkdiensten uit Vlissingen via Beleefmee.nl

VLISSINGEN - Sinds de landelijke corona-maatregelen van kracht zijn heeft het mediakanaal Beleefmee.nl elke zondagmorgen om 10.30 uur een kerkdienst uitgezonden. De kerkdiensten op zondagmorgen voorzien in een ruime behoefte sinds kerkelijke gemeenten niet of beperkt fysiek mogen samen komen.


Ook is het bedoeld voor kerkleden die niet technisch verbonden kunnen zijn met hun eigen kerkelijke gemeente. Veel kerken en gemeenten hebben eigen online-kerkdiensten. Dit beperkt zich vaak tot één dienst per zondag. De kerkdiensten via het Beleefmee.nl kanaal worden dan ook vaak gebruikt om als tweede kerkdienst op de zondag te beleven.


Bijbellezing

Op 8, 15 en 22 november worden kerkdiensten uitgezonden vanuit Vlissingen. De opnamen zij gemaakt op het strand en de overdenking wordt verzorgd door ds. Yoo Eun Seong en het kindermoment en de Bijbellezing wordt gedaan door Famke Bouwman.


Yoo Eun Seong
Ds. Yoo Eun Seong is sinds twee jaar predikant in Zeeland. Hij is geboren in Zuid Korea, heeft met zijn ouders een periode in Nederland gewoond en is na zijn middelbare school in Zuid Korea teruggekeerd naar Nederland om theologie te studeren aan de Theologische Universiteit in Kampen. Na het afronden van zijn studie heeft hij zich beroepbaar gesteld en hij is nu verbonden aan de kerkelijke gemeente aan de Lannoystraat in Vlissingen. Famke Bouwman studeert theologie en is lid van dezelfde gemeente. In de drie uitzendingen in november staan de hoofstukken 16, 17, en 18 uit het Bijbelboek 1 Samuel centraal. David wordt gezalfd tot koning van Israël, zijn strijd met Goliath en David’s vertrouwen op God.[n]