Historische kerk Oost-Souburg. FOTO R. IMANSE
Historische kerk Oost-Souburg. FOTO R. IMANSE Foto: R. Imanse

Gemis in coronatijd Zeeuws Byzantijns Koor Sretenieje

VLISSINGEN - Wij, de leden van het Zeeuws Byzantijns Koor Sretenieje, hebben elkaar al sinds maart niet meer als koor ontmoet. En dat voor een koor dat als naam ‘Sretenieje’ heeft, dat zoveel betekent als ‘Ontmoeting’.


Maar net als bij andere koren werden ook de repetities bij ons door het coronavirus stilgelegd. Tussentijds is digitaal gerepeteerd, maar dat is toch heel anders dan met elkaar zingen. In september begonnen we weer in kleine groepjes te repeteren.

Ook werden er plannen gemaakt om dat in groter verband te gaan doen, als voorbereiding op de serie concerten in het kader van ons 25 jarig-jubileum in 2022.

We zijn van plan in dat jaar een aantal concerten te organiseren. Daarover zullen we u in de toekomst verder informeren.

Overal merkte je dat leden en dirigenten van het koor de muziek, het samen zingen, maar vooral het onderlinge contact enorm hadden gemist. Ook het zingen voor publiek werd als een gemis ervaren.

Muziek is voor heel veel mensen de beste vriend in het dagelijks leven en verbindt mensen met elkaar. Muziek spreekt tot het hart en is een lichtpuntje in donkere en verdrietige tijden. Maar bovenal biedt het troost. En dat is precies wat mensen nu nodig hebben: verbinding, troost en aandacht van en voor mensen dichtbij en verderaf.

Wij willen dat in de toekomst met onze muziek weer voor u gaan bieden. Want er komen betere tijden. Tijden waarin wij weer naar hartenlust zullen zingen voor iedereen die ons wil horen. Ook voor u. Wij, leden en dirigenten van het Zeeuws Byzantijns Koor Sretenieje, ontmoeten u graag weer in die betere tijden.

Wilt u alvast iets van ons beluisteren, ga dan naar onze website: www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl.[n]