Maak kennis met online matchingsmarkt HZ

VLISSINGEN - In het kader van de opleiding HRM zijn wij als vierdejaars studenten, momenteel bezig met het thema inclusie op de arbeidsmarkt. Door middel van een coachingstraject willen wij mensen die onder de Participatiewet vallen een kans geven om aan de arbeidsmarkt deel te nemen.


De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren exclusiever geworden door vergrijzing, flexibilisering en digitalisering. Ook loopt Zeeland met 2,9% achter ten opzichte van het landelijke peil, wat betreft de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Interactie
Om hier verandering in te brengen organiseert de HZ in samenwerking met het UWV en Orionis op dinsdag 1 december een matchingsmarkt, waarbij interactie tussen werkgevers en werkzoekenden centraal staat.


Matchingsmarkt werkgevers en werkzoekenden


De matchingsmarkt heeft elk jaar op de HZ zelf plaats gevonden maar door de maatregelen omtrent het coronavirus vindt dit nu online plaats. Het doel hiervan is om inclusie op de arbeidsmarkt onder de aandacht te brengen, werkzoekenden aan werkgevers voor te stellen en op die manier matches te vinden of kennis te maken.


Sectoren
Aan de matchingsmarkt zullen ongeveer 23 werkgevers deelnemen die in verschillende sectoren werkzaam zijn.[n]