Wie heeft er goede ideeën voor de binnenstad of rest van de gemeente?
Wie heeft er goede ideeën voor de binnenstad of rest van de gemeente? Foto: Annet Eekman

Gemeente wil op festival in gesprek over toekomst

VLISSINGEN - Wie wil meedenken over de toekomst van de gemeente Vlissingen kan zich aanmelden voor een online festival. Maandag 7 en dinsdag 8 december staan in verschillende ‘tenten’ thema’s centraal, zoals wonen, recreatie en voorzieningen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Voor de nieuwe visie op Vlissingen in 2040, die waarschijnlijk dit voorjaar klaar is, zamelde de gemeente de afgelopen weken op verschillende manieren informatie in over wat er leeft onder de inwoners en ondernemers. Zo is de toekomstenquête 1833 keer ingevuld, zijn er 82 gesprekken bij inwoners aan de deur gevoerd en namen 92 mensen deel aan de ‘roadshows’ op straat, laat de gemeente weten. Ze is blij met het aantal ingevulde vragenlijsten. "Achttienhonderd is een representatief aantal", stelt de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar.

Verdieping
Uit de eerste ronde informatie verzamelen blijkt volgens Vlissingen dat inwoners en ondernemers de gemeente roemen om onder meer de zee, diversiteit, rust en het Nollebos en dat ze meer veiligheid, winkels, groen en betaalbare woningen wensen.
De input van de inwoners en ondernemers heeft de gemeente ingedeeld in verschillende thema’s. Daarop wil ze nu dieper ingaan met inwoners en ondernemers. "Dat hadden we graag in persoonlijke Bij het festival zijn er tenten voor onder meer natuur en klimaat, verenigingsleven, ondernemen en studeren, maar ook ‘wilde dromen’ en voorzieningen. Festivalgangers kunnen drie tenten bezoeken en meepraten in videosessies.
Alle geïnteresseerden zijn welkom zich aan te melden voor het festival. "Relatief veel mensen die de enquête hebben ingevuld, meer dan vijfhonderd, gaven ook aan betrokken te willen blijven bij het verdere traject voor de visie", aldus de burgmeester. "Zij krijgen dan ook een uitnodiging voor het festival. Inschrijven voor het festival kan via de website
www.vlissingen2040.nl.[n]