Woensdag 2 december

Taalcafé Vlissingen

10:15 | Boekhandel 't Spui

van 10.15 tot 11.30u, elke week in ’t Spui, Spuistraat 6 in Vlissingen Taalcafé. Kosten: geen.Wil je oefenen met de Nederlandse taal? En wil je nieuwe mensen leren kennen? Dan is het Taalcafé echt iets voor jou!Wat is een Taalcafé: In het Taalcafé verbeteren bezoekers hun Nederlands. Dat doen ze bijvoorbeeld in een gesprek, tijdens een spelletje of door te luisteren naar een spreker. Ook kunnen bezoekers hier nieuwe contacten leggen.Er is een vrije inloop en iedereen die aan zijn of haar Nederlands wil werken, is van harte welkom. Deelname is gratis.Het Taalcafé in Vlissingen vindt plaats iedere woensdag van 10.15 tot 11.30 uur in ’t Spui, Spuistraat 6 te Vlissingen.Let op: niet in de schoolvakanties!


Vrijdag 4 december

Afhalen Israëlische maaltijd

17:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Vanwege de extra coronamaatregelen is het op dit moment helaas niet mogelijk, om de Israëlische maaltijd in het wijkcentrum te organiseren. In plaats daarvan bieden wij u de mogelijkheid, om de maaltijd te komen afhalen op vrijdag 4 december tussen 17.00 en 18.00 uur. Wij gaan natuurlijk ons best doen, om van deze traditionele Israëlische maaltijd iets speciaals en lekkers te maken- en vragen uw begrip voor deze bijzondere ‘corona’ omstandigheden. U krijgt ook diverse informatie over de Joodse cultuur- en een beschrijving van de gerechten, om ze thuis zelf te kunnen klaar maken. Het menu: linzensoep met ossenworst; viskoekjes; aardappel kugel, wortel simmes; boterkoek. Als u zich nog niet heeft opgegeven, maar wel graag een maaltijd wilt afhalen, dan kunt u zich nog tot uiterlijk 30 november opgeven via wijkcentrumdeburgerij@gmail.com. Telefonisch zijn wij op dit moment helaas niet bereikbaar. Wij verzoeken u vriendelijk de kosten van de maaltijd (€ 8,-) van tevoren over te boeken op rekeningnummer: NL19RABO 0322640822 t.n.v. wijkcentrum De Burgerij.

Woensdag 9 december

Windows 10 beginnerscursus

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

ZB helpt je graag op weg met de basiscursus Windows 10. Tijdens deze cursus maak je kennis met Windows 10 en worden de volgende onderdelen behandeld: de bediening, e-mail en contacten, veilig internetten, apps ophalen en verwijderen, bestanden en mappen incl. Onedrive. Enige computerervaring is vereist. Aantal lessen: 6 bijeenkomsten van 2 uur. Maximum aantal deelnemers: 8. Meenemen: laptop en oplader, inloggegevens Microsoft account.Data: 9 en 16 december, 6, 13, 20 en 27 januari, 10.15 -12.15 uur. Aanmelden via de website.