Koekjesverkoop De
Valkeniers gaat toch door

VLISSINGEN - De jaarlijkse koekjesverkoop van Scouting De Valkeniers dreigde door Corona niet door te kunnen gaan. Verkoop langs de deuren, dat kan dit jaar niet. Dat zou een strop zijn geweest, want de verkoopactie is een belangrijke inkomstenbron van de scoutinggroep.


De scouts zaten niet bij de pakken neer en verzonnen een oplossing. Zo kunt u ook dit jaar weer op een leuke en lekker manier bijdragen aan het goede werk van de groep. Bijdrage aan ontwikkeling kinderen en jongeren Dit jaar maken de scouts zand- en kaneelkoekjes en bieden ze iets nieuws aan; s’mores, pakketjes van koekjes, chocolade, marshmallows, een waxinelichtje en satéprikkers. Hiermee kunt u de smaak van deze kampvuurlekkernij in huis halen. Een pakje koekjes kost €3,- per stuk, de s’mores kosten maar €1. Ook het maken van de koekjes gaat dit jaar, door Corona, anders dan anders. Anderen jaren was het de week voor de verkoop een komen en gaan van vrijwilligers om het deeg te maken, te bakken, snijden en inpakken. Om ook hier het aantal bewegingen te beperken worden de scouts geholpen door restaurant Morille. Zij stellen hun keuken ter beschikking om in een keer alle bestelde koekjes te bakken. Koudekerke Samen Scouting De Valkeniers is erg blij met de steun die ze ontvangen. Erwin van den Broek, penningmeester van Scouting De Valkeniers vertelt dat de financiële gevolgen van Corona gelukkig beperkt blijven. De geldacties die de groep houdt blijven echter belangrijk. Daarmee kunnen ze de activiteiten financieren die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van meer dan 80 scouts die actief zijn bij Scouting De Valkeniers.


Bestel tijdig en
haal af


“Het is prachtig om te zien hoe mensen uit Koudekerke en de wijde omgeving ons ieder jaar weer steunen. Nu Corona voor een uitdaging zorgde stond restaurant Morille op om ons te helpen. Een mooi voorbeeld van Koudekerke Samen” aldus van den Broek. Bestel tijdig en haal af. Omdat de scouts niet langs de deuren kunnen hopen ze dat u de koekjes bestelt. Bestellen kan via www.devalkeniers.nl/koekjes en met het formulier dat is bezorgd in heel Koudekerke.

Op vrijdagavond 11 december en zaterdagochtend 12 december richten de scouts een heuse drive through in aan de van Speijkstraat en kunt u helemaal veilig de koekjes ophalen.[n]