Leerlingen Frans Naereboutschool planten tulpenbollen in hun minimoestuin.
Leerlingen Frans Naereboutschool planten tulpenbollen in hun minimoestuin. Foto: Nicole Dieleman

Tulpenbollen voor Vlissingse basisscholen

VLISSINGEN - Afgelopen week werden de Vlissingse basisscholen van Archipel en Onze Wijs getrakteerd op dozen tulpenbollen. Middels een videofilmpje werd aan de kinderen uitgelegd waarom.


Rotary International maakt zich al 35 jaar sterk om de ziekte olio uit te roeien. In deze tijden, waarin veel kennis en geld nodig is om vaccins tegen het Covid-19 virus te ontwikkelen, laat de club graag zien wat de effecten zijn van dergelijke inzet.

Rotaryclub Vlissingen is blij dat ze binnen de beperkingen toch iets kunnen bijdragen in het maatschappelijk leven. Voorzitter Agnes den Hartogh: “Het zijn inderdaad kleine dingen, maar we geven wel een boodschap door. We hopen dat de kinderen in het voorjaar iets met de tulpen gaan doen: weggeven aan zieken of ouderen. Of samen in de klas er van genieten en stilstaan bij”.


De scholen bepalen zelf waar de End Polio Now-tulpenbollen geplant worden. Sommige scholen hebben een stukje groen op het plein. De kinderen van de Frans Naereboutschool plantten de bollen afgelopen donderdag in hun minimoestuin.[n]