Vlissingse schoolkinderen krijgen speciale tulpenbollen.
Vlissingse schoolkinderen krijgen speciale tulpenbollen. Foto: Rotaryclub Vlissingen

Rotary schenkt Vlissingse scholen tulpenbollen

VLISSINGEN - De Vlissingse basisscholen van Archipel en Onze Wijs zijn vorige week getrakteerd op dozen tulpenbollen door Rotaryclub Vlissingen.

VAN ONZE REDACTIE

In een videofilmpje legde de club aan de kinderen de gedachte achter de actie uit. "Rotary International maakt zich al 35 jaar sterk om de ziekte polio uit te roeien", vertelt voorzitter Agnes den Hartogh van Rotaryclub Vlissingen. "In deze tijden, waarin veel kennis en geld nodig is om vaccins tegen het Covid-19 virus te ontwikkelen, laten we graag zien wat de effecten zijn van die inzet. We zijn blij dat we binnen de coronabeperkingen toch kunnen bijdragen in het maatschappelijk leven. Het zijn kleine dingen, maar we geven wel een boodschap door. We hopen dat de kinderen in het voorjaar bijvoorbeeld tulpen gaan weggeven aan zieken of ouderen. Of samen in de klas er van genieten en stilstaan bij de gedachte erachter.”
De scholen bepalen zelf waar ze de 'End Polio Now-tulpenbollen' planten. "Sommige scholen hebben groen op het plein. De kinderen van de Frans Naereboutschool plantten de bollen donderdag in hun minimoestuin."[n]