Woensdag 9 en 16 december

Expositie keramiek

10:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

In de Vlissingse bieb kunt u tot eind december genieten van het keramiek van Willy Leijnse. Na gewerkt te hebben in het onderwijs en in het theater werd zij uiteindelijk keramisch vormgever. Op de Vrije Academie in Den Haag bekwaamde zij zich onder meer in het samenstellen van glazuren. Dat leidde tot de ontwikkeling van een heel eigen kleurenpalet. Kleur en glazuur spelen een rol maar ook zeker de zgn. huid van de klei. Haar werk is heel divers. Van verhalend, vaak met een humoristische touch, tot meer verfijnd gebruiksgoed. Soms gecombineerd met andere materialen als lood, hout, stof of papier en vaak in series vervaardigd. En nog veel meer! U bent van harte welkom van ma t/m zaterdag op de Spuikomweg 7 in Vlissingen.


Woensdag 9 december

Windows 10 beginnerscursus

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

ZB helpt je graag op weg met de basiscursus Windows 10. Tijdens deze cursus maak je kennis met Windows 10 en worden de volgende onderdelen behandeld: de bediening, e-mail en contacten, veilig internetten, apps ophalen en verwijderen, bestanden en mappen incl. Onedrive. Enige computerervaring is vereist. Aantal lessen: 6 bijeenkomsten van 2 uur. Maximum aantal deelnemers: 8. Meenemen: laptop en oplader, inloggegevens Microsoft account.Data: 9 en 16 december, 6, 13, 20 en 27 januari, 10.15 -12.15 uur. Aanmelden via de website.


Zaterdag 12 december

Verse oliebollen in Wijkcentrum De Burgerij

11:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Op zaterdag 12 december worden er in Wijkcentrum De Burgerij verse oliebollen gebakken van 11.00-14.00 uur. Reserveren voor 10 december via: wijkcentrumdeburgerij@gmail.com. 5 oliebollen voor € 2,50. Losse verkoop is mogelijk, maar op=op. Afhalen op 12 december tussen 11.00-14.00 uur. Wijkcentrum De Burgerij, Van Hogendorpweg 58a.


Zondag 13 december

Rob en Sebastiaan van Bavel pianoduo

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen in de Sint Jacobskerk te Vlissingen.Vader en zoon Rob en Sebastiaan van Bavel zijn pianovirtuozen die beiden in het bezit zijn van een Edison Award waarbij ze zich onderscheiden in zowel klassieke muziek als jazz. Rob won prestigieuze prijzen als de Thelonious Monk Piano Competition in Washington DC en de Wessel Ilcken award en Sebastiaan het Prinses Christina Concours voor zowel klassiek als jazz. Ze spelen eigen arrangementen op klassieke thema’s van Maurice Ravel, Aleksandr Skrjabin en Gabriel Faure, jazzstandards van John Coltrane en een eigen compositie. De diversiteit en dynamiek van de stukken geeft alle ruimte aan hun virtuoze, fantasievolle en uitdagende spel. Een concert waar zowel de liefhebber van klassieke muziek als van jazz zijn hart bij op kan halen.M. Ravel arr. S. en R. van Bavel: Ma Mère l’OyeA. Scriabin arr. R. van Bavel: Prelude op 11. no. 2/ Prelude for JulesJ. Coltrane arr. R. van Bavel: Coltrane Suite G. Fauré arr. S. en R. van Bavel: Delen uit de Dolly Suite R. en S. van Bavel: Blues for OscarReserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets


Maandag 14 december

Bestanden en mappen in Windows

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

14 december van 10:15 tot 12:15 uur | ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen. In deze workshop wordt uitgelegd waar Windows de bestanden en mappen opslaat, hoe dat aangepast kan worden en hoe zoekgeraakte bestanden teruggevonden kunnen worden. Met de Verkenner leer je hoe je kunt kopiëren, knippen, plakken en verslepen. Met een duidelijke mappenstructuur kun je na afloop bestanden als documenten, foto's en video's eenvoudig ordenen. Duur workshop: 2 uur. Maximum aantal deelnemers: 7. Meenemen: laptop en oplader. Aanmelden via de website.