Alzheimercafé in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft er voor gekozen om een dementievriendelijke gemeente te zijn. Het streven is dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving.

Zo maken de gemeentes begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en vergroten zij de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen “Omgaan met dementie”.
Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent.
Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan, of de bibliotheek, of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Leden van de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap Woensdrecht vertellen u deze avond wat zij doen en wat ze willen. Natuurlijk zijn zij ook benieuwd naar uw bevindingen!

Het Alzheimer Café Woensdrecht is op maandagavond 13 januari en vindt plaats in Woonzorgcentrum Heideduin, Heistraat 12, Hoogerheide. Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. [l]