UDI start acrogymgroep in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Dinsdag 6 januari is turnvereniging UDI uit Bergen op Zoom een acroles gestart in Hoogerheide. Er was al een groep van 10 jongedames en heren die klaar stonden om te starten met hun eerste training. Deze les is een initiatief van Mariska en Sofie zij geven beide al training bij UDI. Mariska is woonachtig in Hoogerheide.

Vind je turnen, dans en acrobatiek leuk, dan is Acrogym de sport voor jou. Acrogym is een combinatie van dit alles. Tijdens de training leer je een oefening aan die verschillende acrobatische elementen op een soepele manier aan elkaar verbind. Deze oefeningen doe je in duo`s of trio`s, en is voor zowel jongens als meisjes. Als je de oefening goed beheerst zijn er ook een paar keer per jaar wedstrijden die je kunt volgen. Zowel voor recreatieve groepjes als selectie groepjes. In de training zie je allemaal verschillende leeftijden. Het leuke van Acrogym is namelijk de mix tussen jong en oud in een team. De onder-partners (die vaak ouder zijn) liften als het ware de jongere en veel lichtere boven-partners. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners.

De oefeningen en elementen die je leert tijdens de training, moet je natuurlijk alleen in een sporthal uitvoeren. Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen. Het allerleukste van Acrogym is vooral dat je tijdens je oefeningen met anderen bezig bent en je iets moois kunt neerzetten. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant namelijk een fantastisch schouwspel om naar te kijken, bijvoorbeeld als de boven-partners hoog worden gegooid in een streksprong of misschien wel een salto.

Interesse
Mocht je interesse hebben of wil je ook eens kijken of het iets voor jou is kun je contact opnemen met Mariska Mariska@turnverenigingudi.nl of kom gewoon een keer kijken. De locatie is: Sportzaal MFC Kloosterhof Huijbergseweg 3a Hoogerheide. [l]