Werken met DigiD en de digitale overheid

HOOGERHEIDE - De Bibliotheek Hoogerheide aan de Huijbergseweg 3a geeft de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt gegeven op dinsdag 28 januari, 4, 11, 18 februari en 3 maart van 15.30 tot 17.00 uur.

Bij de overheid kunnen steeds meer zaken digitaal geregeld worden, zoals het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van de AOW of het zoeken van werk. Voor mensen die het lastig vinden om met de websites van de overheid te werken of een DigiD te gebruiken verzorgt de Bibliotheek Hoogerheide de cursus Digisterker. Cursisten vragen een DigiD aan en leren hoe ze die kunnen gebruiken. Iedereen die al een DigiD heeft, kan deze tijdens de cursus gebruiken. Ze leren ook om handige info te vinden en hoe ze iets aan kunnen vragen bij de gemeente. Bovendien krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van de AOW.

Deelnemen
Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. Digisterker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Woensdrecht die al met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Ze hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.
Mensen die moeite hebben met internet kunnen eerst de beginnerscursus Klik & Tik bij de bibliotheek volgen.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Jacqueline Ooms, e-mail: j.ooms@bibliotheekwb.nl of telefoon: 06 - 819 29 086 o.v.v. Digisterker Woensdrecht, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. [l]