Symboliek van het levenseinde. FOTO JOOP DE KROM
Symboliek van het levenseinde. FOTO JOOP DE KROM Joop de Krom

'In gesprek over het levenseinde'

HUIJBERGEN - Traditiegetrouw organiseren de Huijbergse Partners in Cultuur ook dit jaar kort na de jaarwisseling een informatieve bijeenkomst over een belangwekkend onderwerp voor héél Huijbergen en omgeving. Op dinsdagavond 28 januari, vanaf acht uur, is het de beurt aan de heer Jos Vermunt uit Hoeven. Namens KBO-Brabant presenteert hij dan in mfc De Kloek de succesvolle lezing In gesprek over het levenseinde.

Praten over het levenseinde vinden veel mensen eng. Tóch is het verstandig het af en toe te doen. Mensen die praten over hun levenseinde zijn immers minder bang om te sterven en gaan dus rustiger dood. Óók belangrijk: terwijl het in dit verband in de media vooral gaat over euthanasie, is daar in 96% van de sterfgevallen geen sprake van! Over het onderwerp ‘levenseinde’ is dan ook veel meer te weten dan alleen dat wat geregeld in de kranten staat!

Jos Vermunt bespreekt op een toegankelijke wijze het ‘gewone sterven’, medische zorg die het stervensmoment kan beïnvloeden (zoals stoppen met behandelen), palliatieve sedatie, euthanasie en hulp bij zelfdoding. Maar ook komt aan de orde waarom het belangrijk is over uw eigen dood te praten. En waarom het verstandig is vast te leggen wat u wel en niet wilt en afspraken te maken over afscheid en uitvaart.

Iedereen, uit Huijbergen én omgeving, is van harte welkom in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, op dinsdag 28 januari, vanaf 19.30 uur. De presentatie begint om 20.00 uur en zal inclusief pauze duren tot ongeveer 22.00 uur. Zij is gratis toegankelijk. De organiserende verenigingen bieden u bovendien een kopje koffie of thee aan. [l]