Paratafeltennisser Mark Alberti grijpt net naast de prijzen

HOOGERHEIDE - Afgelopen zaterdag vond er in Zoetermeer het 1e Ranglijsttoernooi van het jaar 2020 plaats. Namens Hotak’68 deden Mark Alberti en rolstoeler Bas Rongen mee.

Mark Alberti werd vooraf getipt als 1 van de favorieten in de 3e klasse. Wedstrijd 1 en 2 werden vrij makkelijk gewonnen ( 3-0 en 3-1 ) waarna de laatste wedstrijd in de poule nipt met 3-2 werd verloren. Hierdoor eindigde Mark 2e in de poule , dus op naar de halve finale. In een 5-setter ging Mark net kopje onder, 3-2 nederlaag. Wat restte was nog een strijd om de 3e plaats . Jammer genoeg kon Mark niet meer zijn eerder in het toernooi behaalde nivo bereiken en verloor derhalve met 3-1 de strijd om brons.

Voor Bas Rongen werd het een teleurstellend toernooi, een toernooi om snel te vergeten. In de 4e klasse speelde hij zijn 1e wedstrijd nog wel redelijk (al ging deze wel met 3-2 verloren, 11-9 in de 5e set), maar hierna leek de tank al ver leeg te zijn. De overige 2 poulewedstrijden gingen dan ook verloren en zo kon hij de 4e plaats op het Ranglijsttoernooi van Weert bij lange na niet evenaren.

Voor beide mannen rest dus om op het volgende toernooi revanche te nemen![l]