Alle aanwezige winnaars. FOTO PATRICK VAN LOON
Alle aanwezige winnaars. FOTO PATRICK VAN LOON Patrick van Loon

Gert Gosselink wint clubkampioenschappen Hotak'68

HOOGERHEIDE - Zaterdag 18 januari werd bij Tafeltennisvereniging Hotak '68 uit Hoogerheide gestreden om de titel 'Clubkampioen 2020'.

Voorheen werd het dubbeltoernooi in december gespeeld maar deze keer is er gekozen om alles op één dag te spelen, met succes. Want er waren 12 dubbel koppels, 10 bij de senioren en 2 bij de jeugd. De senioren begonnen met 3 kleine poules waarvan uiteindelijk de nummers 1 uit de poule tegen elkaar hebben gespeeld om de titel. Mitchel Hendrikx en Patrick van Loon waren de verassing van de dag en wonnen hun eerste partijen. In de finales stonden daartegenover Eric en Jelle Kuijper en Johan 't Hooft en Stefanie van den Heuvel. De sterkste bleken Johan en Stefanie op plaats 1, gevolgd door Eric en Jelle op plaats 2 en Mitchel en Patrick op plaats 3.

Omdat er bij de jeugd 2 dubbel koppels waren hebben zij in wisselende koppels gespeeld en uiteindelijk een finale wedstrijd in originele koppel. Beide koppels wonnen uiteraard een mooie beker. Jasmijn de Vogt en Kyana Vroomen wonnen de gouden beker en Amber en Anouk Steenbak de zilveren.

's Middags stond het enkel toernooi op het programma. Er werden veel wedstrijden gespeeld om te kijken wie dan de beste zou zijn. Maar liefst 15 spelers gingen de strijd aan voor de titel 'Clubkampioen A'. De nummers 1 van de 7- en 8-kamp speelde de finale voor de gouden beker. Gert Gosselink tegen Eric Kuijper, waarbij 'Noppenkoning' Gert aan het langste eind trok en zichzelf komend jaar 'Clubkampioen' mag noemen.

In de senioren B poule werd in een 7-kamp gespeeld om de titel 'Clubkampioen B'. Bas Suijkerbuijk, als vierde geplaatst in de poule, had een goede dag. Hij ging met de zilveren beker naar huis. Danny Goossens won zoals verwacht het toernooi.

Uiteraard werd er voor de jeugd ook nog een titel te vergeven. In een 6-kamp gingen de jeugdleden de strijd aan. Rianne de Vogt twijfelde eerst nog aan haar deelname, maar was blij dat ze heeft meegespeeld. Ze speelde de finale tegen Tobias van Geffen die toch zeer dichtbij kwam. Toch was Rianne iets sterker en won ze het toernooi. Voor Tobias een mooie tweede plaats.[l]