Hoe wint wit het snelst?
Hoe wint wit het snelst? Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Beide BSV-teams verliezen in de Avondcompetitie

BERGEN OP ZOOM - In de Brabantse Avondcompetitie verloren beide BSV-teams hun wedstrijd. In de strijd om het clubkampioenschap werden 5 partijen gespeeld.

In de Avondcompetitie van de Noordbrabantse Schaakbond speelde BSV A op donderdagavond in Zundert tegen Raadsheer A. Angelique Osinga won haar partij, Oliver de Hert speelde remise, André van der Graaf en Alexander van ‘t Hoff verloren.

BSV B kreeg vrijdagavond D4 A uit Oosterhout op bezoek. Met winst van Pieter-Jan Demmers en remise van Rob Hopman-Been begon de avond goed, maar daarna verloren Kees de Looff en Robert Kunst.

BSV A staat nu op de zesde plaats, BSV B op plaats 7. Met nog 3 ronden te gaan bevinden beide teams zich in de gevarenzone.

Clubkampioenschap

In de strijd om het clubkampioenschap werd ronde 14 gespeeld. Levi Vriens en Peter de Moor speelden remise. Martin de Smit won van Bart van Kasteren, Bas van de Putte versloeg Karen Galustjan, en Piet Bruys won van Wesley Hopmans. Frans Hellemons en Alexander van ‘t Hoff remiseerden. René Punt (die niet speelde) staat nog bovenaan, maar Peter de Moor sluit langzaam maar zeker de afstand. Abdulhamid Hussein staat op de derde plaats, Oliver de Hert is momenteel vierde, en jeugdkampioen Levi Vriens staat op plaats 5. De volledige tussenstand is te raadplegen op de website van BSV, www.bozschaak.nl

Schaakprobleem

Het vorige schaakprobleem was: Wit: Kb1, Dh5, Tf1, Pd4, pionnen a2, b2, e3, e5, g4; zwart: Kg7, Db4, Tf8, Th8, pionnen a5, d5, e6, f7, h6. Wit geeft mat in maximaal 4 zetten met 1. Txf7+ Txf7 (na 1… Kg8 is 2. Dg6 meteen mat), 2. Pxe6+ Kg8 (op 2… Kh7 volgt Dxf7 mat), 3. Dg6+ Tg7 4. Dxg7 mat.

Het nieuwe schaakprobleem komt uit een partij uit de avondcompetitie van afgelopen week. Hoe wint wit het snelst? [l]