Voorlezen centraal tijdens het Baby- tot Kleutercafé

HOOGERHEIDE - Het Baby- tot Kleutercafé in de Bibliotheek Hoogerheide is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van baby’s en peuters. Iedere bijeenkomst is er een interessante gastspreker aanwezig. Maandag 3 februari staat van 9.30 tot 10.30 uur in het teken van de Nationale Voorleesdagen.

Samen genieten van een boek is plezier voor twee. Het is niet alleen een heerlijk moment, maar het heeft ook een positief effect op de fantasie, woordenschat en het tekstbegrip van jonge kinderen.

Ieder jaar maakt een jury van jeugdbibliothecarissen een TopTien van de mooiste prentenboeken bekend tijdens de voorleesdagen. Hieruit wordt het Prentenboek van het Jaar gekozen. Dat is dit jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Bibliotheekmedewerker Saskia Bousie leest voor uit dit mopperboek om vrolijk van te worden. Daarnaast vertelt ze honderduit over het belang én plezier van voorlezen. De bezoekers krijgen ook heerlijke voorleestips.

Het Baby- tot Kleutercafé is iedere eerste maandag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur. Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar zijn meer dan welkom. De toegang is gratis. Het is vrije inloop.

Het Baby- tot Kleutercafé is onderdeel van BoekStart, dat het voorlezen aan baby's, dreumesen en peuters stimuleert. De organisatie is in handen van de Bibliotheek West-Brabant en het Consultatiebureau TWB. [l]