Wit geeft mat in twee zetten
Wit geeft mat in twee zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Tweede periode jeugdkampioenschap BSV bijna afgerond

BERGEN OP ZOOM - Bij de jeugd van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV is de tweede periode van het jeugdkampioenschap vrijwel gespeeld. Verdedigend Jeugdkampioen Levi Vriens stevent af op een nieuw kampioenschap.

Levi versloeg dinsdagavond in de Koningsgroep in een rechtstreeks duel zijn naaste concurrent Dion Winterberg, waardoor Levi zijn voorsprong op Dion in de totaalstand uitbreidt tot 5 klassementspunten. Verder won Wessel Jansen van Floor Kunst, en Wouter Kunst won van Casper Room.

In de Torengroep verraste Tano van Schilt, die Tom Keijzer zijn eerste nederlaag bezorgde. De partij tussen Tristan Huibregtse en Evalijne van Schilt eindigde in 0-1.

In de Lopergroep won Martin Schoones van Olivier Boer. Olivier speelde deze avond nog een tweede partij: hij speelde remise tegen Stefan Schoones.

In de pionnengroep tenslotte won Raoul Eestermans van Bram Boer, Selva Mansuroglu en Alesar Zeidanspeelden remise, en Bjoyd Duynstee versloeg Devy Engels.

Dinsdag 28 januari wordt een aantal achterstallige partijen van het Jeugdkampioenschap gespeeld, en wordt er gespeeld voor de knock-out competitie. Op vrijdag 31 januari spelen de sterkste jeugdspelers ronde 4 van het Open Bergs Jeugdkampioenschap.

Het vorige schaakprobleem was: Wit: Kg1, Tc1, Te1, pionnen a4, b3, f2, g2, h2. Zwart: Kh8, Td2, Ld7, Pg4, pionnen a5, b4, f5, g7, h7. Wit wint met 1. Tc8+ Lxc8 2. Te8 mat.

In de nieuwe stelling geeft wit mat in 2 zetten. [l]