Alzheimercafé Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op 17 februari vindt er in Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13, het Alzheimercafé plaats. Het onderwerp is Diagnose en dan? Gastsprekers zijn Anjes van Mierlo en Arian Pezeshk, resp. casemanager en senior casemanager dementie bij TWB, zorg met aandacht. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

De gastsprekers Anjes en Arian hebben vanuit hun werk veel te maken met de directe thuissituatie van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De casemanager begeleidt hen in het proces voor, tijdens en na de diagnose. Ze zijn voor hen de vraagbaak waar zij terecht kunnen met de meest uiteenlopende vragen.

Diagnose en dan...? Als eenmaal de diagnose gesteld is dat er sprake is van een vorm van dementie, kan het een berusting geven voor betrokkenen, maar in ieder geval komt veel op hen af. Niet alleen emotioneel, maar er zijn ook heel veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden of die geregeld moeten worden. Deze avond zal in het teken staan van het uitwisselen van eigen ervaringen en waar zoal tegenaan gelopen werd en wordt. Anjes en Arian willen samen met de bezoekers door het proces “lopen” na de diagnose. Wat doet het met je? Wat verandert er allemaal? Op welke manier kun je als mantelzorger er op inspelen? En een wezenlijk facet: kan en mag ik nog wel genieten en hoe?Aan de hand van een checklist wordt besproken wat van wezenlijk belang is om aan te denken als de diagnose eenmaal is gesteld.

Ervaringen uitwisselen
In de pauze is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te formuleren. Na de pauze is er gelegenheid tot discussie en zullen de vragen beantwoord worden door Anjes en Arian en de aanwezige beroepskrachten. Ook mensen uit de omgeving van mensen met dementie, familieleden, vrienden, sportvrienden en andere belangstellenden zijn welkom.

Meer informatie
De heer Raymond van Oosterbos (coördinator), tel. nr. 06-21971470, e-mail: raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.
Er is ook een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland, met informatie over de verschillende vormen van dementie, tips over omgang en bejegening enz. [l]