Volkstoneel Heerle brengt 'Bokkesprongen'

HEERLE - Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt het Volkstoneel Heerle de jaarlijkse uitvoeringen. Ditmaal wordt het plattelandsblijspel ‘Bokkesprongen’ van D. J. Eggengoor gebracht. Wegens omstandigheden is de uitvoering van november vorig jaar uitgesteld naar maart 2020. Onder leiding van regisseuse Jeanne Reijnders is een groep van negen spelers en speelsters volop aan het repeteren.

Op de dag dat Frederik Schotkikker zijn 71e kaarsje mag uitblazen is de hele familie aanwezig om hem te feliciteren. Met 71 jaar komt een erfenis immers al wat dichterbij en dat is iets waar nu al over wordt nagedacht. Een neef die altijd geld tekort komt, evenals een neef die nogal een hoge dunk van zichzelf heeft en dan nog zijn verzuurde schoonzus. Allen komen ze langs op zijn verjaardag, maar wel met een dubbele agenda… Als een onbekende vrouw langskomt, waarmee Frederik een geschiedenis blijkt te hebben, is het hek van de dam. Zijn familie zit met een hoop vragen en nog voor er überhaupt sprake is van een erfenis, zien de meeste het als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar dan neemt het verhaal een onverwachte wending en blijkt er toch nog sprake van een erfenis..

Kaarten
Iedereen is welkom op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart om 20.00 uur in ‘De Schalm’ (Kerk) aan de Herelsestraat 100 in Heerle. Kaarten zijn inclusief één consumptie en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De kaarten zijn bij binnenkomst te verkrijgen aan de zaal, maar het is ook mogelijk deze te reserveren bij Adri Brouwers (0164-616626) en uiteraard bij alle andere leden van de vereniging. Traditiegetrouw zullen we de avond afsluiten met een loterij. [l]