Het deelnemende kwartet van Hotak'68. FOTO KEES DE BRIJN
Het deelnemende kwartet van Hotak'68. FOTO KEES DE BRIJN Kees de Brijn

Dubbel succes voor Hotakkers bij paratafeltennis

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 22 februari vond er in Zoetermeer de Zuid Hollandse Kampioenschappen paratafeltennis plaats. Met 4 spelers was Hotak goed vertegenwoordigd. Mark Alberti en Bas Rongen zouden strijden om de titels in het enkelspel en samen met Frans Verboven en Piet van Hoek ook nog proberen om succes te behalen in het dubbel.

In de A-klasse speelde Mark Alberti een sterk toernooi. Mark won 4 partijen (waarvan 2 met 3-2) en verloor er 2. De 2 verliespartijen waren tegen klasse 1 spelers, dus absoluut geen schande ( Mark zelf is klasse 3 speler ) Een mooie 3e plaats was een prima resultaat in dit sterk deelnemersveld.

Rolstoeler Bas Rongen behaalde ook een 3e plaats. Met 3 gewonnen en 3 verloren partijen gaf het aantal gewonnen games de doorslag voor plek 3. Stabiliteit zit nog niet in het spel, maar dit is een kwestie van tijd.

Tussen de enkelspelen door werd er ook een dubbeltoernooi gespeeld. Dit integratietoernooi moest worden gespeeld met 1 valide speler en 1 paratafeltennisser.

Frans Verboven was gekoppeld aan Mark Alberti. In de poule wonnen ze 2 partijen en helaas werd er 1 verloren.

Het samenspelen met een paratafeltennisser vergt vele aanpassingen en dat is vooral moeilijk voor de valide speler. En dit was dan ook te zien bij beide koppels. In de wedstrijd erna in de knock-out fase, werd er vrij kansloos verloren .

Het andere koppel, Piet van Hoek en Bas Rongen, waren vol zelfvertrouwen aangezien het op de training allemaal zo soepel verliep. Wat op de training lukte, lukte nu absoluut niet. Met maar 1 gewonnen partij waren de mannen toch wat teleurgesteld.

Al met al konden de Hotakkers terugkijken op een mooie dag met 2 mooie 3e plekken als resultaat.[l]