Angst en vertrouwen in de bijbel

HOOGERHEIDE - Dominee Wim Lolkema houdt woensdag 18 maart een lezing met als onderwerp ‘Bijbelse angst, bijbels vertrouwen’ in de parochiekerk in Hoogerheide.

VAN ONZE REDACTIE

De lezing is de laatste van vijf lezingen in de wintercyclus van de werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit. Thema was ‘Wees niet bang’. Wim Lolkema vertelt wat er in de bijbel staat over angst en hoe we daarmee kunnen omgaan. Ook staat hij kort stil bij de door de nazi’s vermoorde theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer.

Lolkema is sinds 1 november 2018 predikant bij de protestantse gemeente Woensdrecht en sinds enkele weken ook in Bergen op Zoom. Hij ziet zich als dominee voor alle mensen in de gemeente Woensdrecht die op hem een beroep willen doen, ongeacht hun levensbeschouwelijke achtergrond. Zijn lezing begint 18 maart om 19.45 uur.

Lolkema spreekt ook tijdens een oecumenische viering op zondag 22 maart rondom het thema ‘Wees niet bang’ in de protestantse kerk in Ossendrecht. Deze dienst begint om 9.45 uur. Naast Lolkema werken pastor Jeroen Houben en het RK-koor uit Woensdrecht mee.[l]