Burgemeester Steven Adriaansen en Jeffrey van Agtmaal bij de drive-thru van Corné Ooms. FOTO'S HUMPHREY HEKHUIZEN
Burgemeester Steven Adriaansen en Jeffrey van Agtmaal bij de drive-thru van Corné Ooms. FOTO'S HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

'Je moet een beetje creatief zijn in deze tijd'

HOOGERHEIDE - In een tijd waarin niets meer normaal lijkt gebeurt er ook veel moois, ook in de gemeente Woensdrecht. Burgemeester Steven Adriaansen en de wethouders gaan langs bij mensen, organisaties en bedrijven die op de een of andere manier een applausje hebben verdiend. En ze komen niet met lege handen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Ook vorige week stond er weer een aantal bezoekjes in het kader van de waarderingsestafette op de agenda. Zo spraken burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Jeffrey van Agtmaal begin vorige week met medewerkers van de ambulancedienst. Dat zij het druk hebben, bleek wel uit het feit dat het de derde keer was dat de twee bestuurders een poging waagden. De eerste twee keer waren de zorgmedewerkers net weg voor een oproep. Drie keer bleek ook nu echter scheepsrecht. Zij konden het dikverdiende blik met snoep alsnog in ontvangst nemen.

Streekproducten
Corné Ooms werd ook vereerd met een bezoekje. De aspergeteler heeft op de carpoolplaats aan Korteven in Hoogerheide een drive-thru voor streekproducten ingericht. “Je moet een beetje creatief zijn in deze tijd”, zegt Ooms, die de gemeente ook ‘een dikke pluim’ wil geven. “Ik had het idee, belde vrijdagmiddag met de gemeente, maandag kon ik langskomen en dinsdag had ik mijn vergunning. Dat is geweldig.”
Ooms wilde de drive-thru met asperges, aardbeien, eieren en beenham, allemaal producten die in de regio worden gemaakt, voor het paasweekend open hebben. Het bleek een schot in de roos, want er kwamen flink wat mensen langs. Adriaansen was overigens de eerste klant. “Ik zie het als een gezonde McDonalds. Straks krijgen we er nog kersen en wat andere producten bij, maar ik wil niet al te veel producten. Het moet eenvoudig blijven.” De drive-thru is elke dag geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Videobellen
Wie geen bezoekje kreeg, maar wel een blijk van waardering van Adriaansen en wethouder Lars van der Beek was Peter Nuiten van het initiatief Putte Samen Beter. Op het platform staat allerlei informatie over corona, zowel voor de Nederlandse als Belgische inwoners van het grensdorp. In lijn met het digitale initiatief werd Nuijten via een videolijn gebeld. Het blik met drop werd ook symbolisch overhandigd. “We hebben het volgens ons op de juiste manier gedaan”, zegt Nuijten.
Via Putte Samen Beter kunnen de inwoners met elkaar in contact komen en hulp bieden of vragen. Het gaat bijvoorbeeld om het uitlaten van een hond, doen van boodschappen of het ophalen van medicijnen. Nuijten heeft gemerkt dat mensen in deze tijd vooral om contact verlegen zitten. Een aantal vrijwilligers is oudere inwoners dan ook gaan bellen. “We maken een praatje en vragen of ze iets nodig hebben. Het is het mooiste als je elkaar dan kunt zien, dus hebben we een instructie voor videobellen op ons platform gezet.”
De waarderingsestafette gaat ook deze week door.[l]

Lars van der Beek en Adriaansen videobellen met Peter Nuijten.
Adriaansen en Van Agtmaal in gesprek met de ambulancemedewerkers.