Gemeente digitaliseert nog meer diensten

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht blijft de digitale dienstverlening uitbreiden. Wie een nieuwe Saverpas wil aanvragen of een geboorte van een kind wil doorgeven hoeft sinds vorige week niet meer naar het gemeentehuis te komen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

En dat is eigenlijk wat de gemeente wil in deze tijd. “Wij doen wat we kunnen om onze inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. “De coronamaatregelen hebben echter ook gevolgen voor onze dienstverlening. Door te kijken welke producten en diensten we op afstand veilig en goed kunnen aanbieden, hopen we onze inwoners zoveel mogelijk tegemoet te komen.”

Het digitaal doorgeven van een geboorte is versneld gedigitaliseerd. Wie aangifte wil doen kan dit met DigiD en een bewijs van geboorte voortaan vanuit huis doen, binnen drie dagen. Het kan alleen digitaal als minstens één van de ouders Nederlands is. Als geen van hen de Nederlandse nationaliteit heeft moeten ze alsnog een afspraak maken. Aangifte doen kan via www.woensdrecht.nl/geboorteaangifte.nl. Een Saverpas aanvragen kan voortaan via www.woensdrecht.nl/saverpas. Mensen hebben deze nodig voor ondergrondse containers of om naar de milieustraat te gaan. De gemeente raadt mensen overigens aan alleen naar de milieustraat te gaan als het echt nodig is.[l]