Mevrouw van Aert en burgemeester Steven Adriaansen. FOTO'S GEMEENTE WOENSDRECHT
Mevrouw van Aert en burgemeester Steven Adriaansen. FOTO'S GEMEENTE WOENSDRECHT Foto: Gemeente Woensdrecht

Twee koninklijke onderscheidingen
tijdens bijzondere lintjesregen

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen heeft vrijdagmorgen Nettie van Aert-Almekinders en Barbara Klaasen-van Persie gebeld om te vertellen dat zij een koninklijke onderscheiding krijgen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Normaal is de laatste werkdag voor Koningsdag een feestelijke dag voor sommige inwoners van de gemeente Woensdrecht, omdat zij dan een lintje krijgen. Door de coronacrisis kon de jaarlijkse lintjesregen echter niet doorgaan. Burgemeester Steven Adriaansen belde dit keer met de decorandi om te zeggen dat zij waren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als troost liet de gemeente wel een bos bloemen thuis bezorgen. Of het met de crisis te maken had, wist Adriaansen niet te zeggen, maar in tegenstelling tot vorig jaar, toen er tien onderscheidingen werden uitgereikt, waren er dit jaar maar twee.

De eerste die Adriaansen belde was Nettie van Aert-Almekinders uit Huijbergen. Zij kreeg haar onderscheiding voor een lange lijst vrijwilligerswerk. Zij is vijf jaar collectant (geweest) voor KWF, drie jaar organisator van de Spazzietocht in Huijbergen, 27 jaar vrijwilliger van Parochie de Bron, zestien jaar vrijwilliger van de kerngroep rommelmarkt Huijbergen, twintig jaar secretaris van de vrouwenvereniging Huijbergen en bovendien negentien jaar mantelzorger.

Horend bij die laatste rol is ze ook initiatiefnemer van de verwendag voor mantelzorgers.

Na Van Aert-Almekinders draaide Adriaansen het nummer van Barbara Klaasen-van Persie uit Hoogerheide. Hij vertelde haar dat zij een lintje kreeg, omdat ze 41 jaar bestuurslid en vrijwilliger is van de Bowlingvereniging Bergen op Zoom en dertien jaar bestuurslid en vrijwilliger is van de Nederlandse Bowling Federatie.[l]

Mevrouw Klaasen en de burgemeester.