Subsidies verenigingen verlengd

HOOGERHEIDE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht wil het niet moeilijker maken dan het is. Ze verlengt de subsidies voor verenigingen daarom met één jaar. Besturen hoeven vanwege de coronacrisis geen nieuwe aanvraag in te dienen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Normaal moet deze aanvragen voor juni binnen zijn. Het gaat om zogenaamde waarderingssubsidies voor activiteiten in het kader van het maatschappelijk belang, die sportclubs en muziek- en carnavalsverenigingen organiseren. Besturen moesten deze in 2016 aanvragen voor de periode van 2017 tot en met 2020. Dit jaar moesten zij dat opnieuw doen.

Meerdere verenigingen hebben echter laten weten dat het niet lukt, omdat ze geen vergaderingen kunnen houden. “Het college heeft begrip voor de situatie waarin verenigingen verkeren”, zegt wethouder Lars van der Beek.

Zekerheid

De gemeente verlengt alle subsidies daarom met één jaar, onder dezelfde voorwaarden. “Dat geeft wat financiële zekerheid in onzekere coronatijden. Volgend jaar verwachten we wel weer gewoon een aanvraag.” De verenigingen krijgen daarover nog een brief.[l]