FOTO REMKO VERMUNT
FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Bravis: 'Speciale corona-afdeling kan weer dicht'

ROOSENDAAL - De speciale corona-afdeling in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal is opgeheven. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Patiënten met bewezen corona werden sinds eind maart op een apart, afgesloten afdeling behandeld, maar doordat het aantal coronapatiënten flink is gedaald, is zo'n afdeling niet meer nodig.

De zogenaamde 'cohortafdeling' in Bergen op Zoom blijft vooralsnog wel gehandhaafd. "In Roosendaal stappen we nu weer over op cohortverpleging. Dat betekent dat zowel van corona verdachte als bewezen patiënten op een afdeling in een isolatiekamer worden verzorgd."

Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is de afgelopen week stabiel gebleven. Op dit moment worden 23 patiënten met bewezen corona in het ziekenhuis verpleegd en dat zijn er evenveel als vorige week donderdag. Het aantal coronapatiënten op de Intensive Care is wel afgenomen van zestien naar veertien. Het aantal patiënten dat voldoende hersteld is om naar huis te gaan is opgelopen tot 145 personen. Sinds de uitbraak van het virus zijn in het Bravis ziekenhuis 42 patiënten aan corona overleden. Dat betekent dat er in de afgelopen week vier mensen overleden zijn aan het coronavirus.

De reguliere zorg in het Bravis ziekenhuis wordt stapsgewijs weer opgestart en daarom zijn diverse maatregelen getroffen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. "De belangrijkste manier om te voorkomen dat besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis optreedt is het weren van mensen met verkoudheidsklachten. De kans dat patiënten zonder klachten een eventueel virus overdragen is namelijk zeer gering." [l]