Bij Vivoo zijn de trainingen op het veld hervat, zagen wethouder Lars van der Beek en burgemeester Steven Adriaansen. FOTO'S HUMPHREY HEKHUIZEN
Bij Vivoo zijn de trainingen op het veld hervat, zagen wethouder Lars van der Beek en burgemeester Steven Adriaansen. FOTO'S HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Ook sportverenigingen verdienen een blik

HOOGERHEIDE - In een tijd waarin niets meer normaal leek gebeurde er ook veel moois, zeker in de gemeente Woensdrecht. Burgemeester Steven Adriaansen en de wethouders zijn de afgelopen weken langs gegaan bij mensen, organisaties en bedrijven die op de een of andere manier een applausje verdienden. Ze kwamen niet met lege handen.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Voetbalvereniging Vivoo uit Huijbergen en tennisvereniging Mattemburgh in Hoogerheide kregen vorige week een blik van waardering. Met de bezoekjes aan de sportclubs, die weer deels mogen beginnen met hun activiteiten, is de zogenaamde waarderingsestafette in de gemeente Woensdrecht afgesloten. Op de tennisbanen aan de Sportlaan spraken burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal met de tennisleraren en bestuursleden. Na de mededeling van het kabinet dat kinderen weer mogen sporten zijn zij meteen aan de slag gegaan.


Keuze

Dat was ook het geval bij voetbalvereniging Vivoo. “Het is leuk dat het gemeentebestuur op bezoek komt om te laten zien dat ze je waarderen. Ik neem wel aan dat wij symbool stonden voor alle voetbalverenigingen in de gemeente”, vertelt voorzitter Robbert Klaassen.

Het is een rustige, maar vreemde tijd voor hem en de andere vrijwilligers geweest. Ze hebben veel gesproken met de leden, onder meer over de contributie. “We hebben onze leden de keuze voorgelegd om deze door te laten lopen of een deel terug te storten. 99 procent heeft voor de eerste optie gekozen. Dat is een mooi steuntje in de rug.”


Poort

De trainingen op de velden in Huijbergen zijn inmiddels hervat. “We hadden alles redelijk snel op de rails. Iedereen stond te popelen om weer van start te gaan, zowel de leiding als de sporters. We zijn een kleine vereniging en hebben niet heel veel jeugdleden. De jongeren boven de twaalf trainden sowieso al op een andere dag dan de jongere kinderen. Bij grote verenigingen hebben ze volgens mij meer moeite doen om weer te gaan te trainen.”

Alleen in het aangeven van alle maatregelen is het nodige werk gaan zitten. “Ouders moeten hun kinderen afzetten bij de poort en de kleedkamers blijven dicht. Daarover hebben we duidelijkheid moeten scheppen.”[l]

Wethouder Hans de Waal en burgemeester Steven Adriaansen op bezoek bij tennisvereniging Mattemburgh.