De mobiele winkel is veranderd in een pop-upstore. FOTO PRIVÉBEZIT
De mobiele winkel is veranderd in een pop-upstore. FOTO PRIVÉBEZIT Foto: José van der Wegen

Van mobiele wagen naar pop-upstore

PUTTE – De coronamaatregelen treffen iedereen. Veel ondernemers worden ook nog eens geraakt in de kern van hun bestaan. Juist dan is het mooi dat partijen elkaar weten te vinden, zoals nu is gebeurd in Putte. Ondernemer Mike Demeyer mag het winkelpand van familie Van Gaal tijdelijk gebruiken.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Sinds de sluiting van de voormalige schoenenwinkel in Putte in december 2018 stond het pand aan de Antwerpsestraat 26 leeg, op wat gemeenschapsactiviteiten, zoals een rommelmarkt, na. Verhuur aan een ondernemer stond bovenaan het lijstje van de eigenaren, familie Van Gaal uit Putte. In deze coronatijd vonden ze een mooie oplossing: verhuur aan een ondernemer die door de crisis zijn zaak niet kan voortzetten in de eigen ruimte. Mikey’s Dierverzorging en -Benodigdheden is de gelukkige nieuwe gebruiker.

Markten
Mikey’s Dierverzorging- en Benodigdheden verkoopt al jaren dierenvoer en andere dierbenodigdheden. Voor de coronacrisis stond eigenaar Mike Demeyer met een mobiele winkel op markten, zoals de braderie. Ook had hij een vaste standplaats op zondag in Putte. “De mobiele winkel is een soort aanhanger, die helaas niet viel aan te passen aan de coronamaatregelen. Door het coronavirus zijn bovendien alle markten en braderieën afgelast, waardoor we daar niet meer kunnen staan. De grens mogen we ook niet over met een marktwagen en dus is veel stil komen te liggen.” Veel meer mogelijkheden dan thuisbezorgen heeft de dierenwinkel niet. “Toen ik op Facebook de oproep van Rita en Adri van Gaal zag voor het winkelpand in Putte, heb ik gereageerd onder het mom van ‘het valt te proberen.’ We vonden elkaar gelukkig al gauw na wat gesprekken en vanaf 20 mei hopen we dan ook van start te kunnen met de pop-upstore.”

Testfase
De winkel is straks open op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandag en dinsdag is de winkel gesloten. Klanten kunnen terecht voor dierenvoer, speeltjes en andere toebehoren. “De winkel blijft in ieder geval geopend, zolang de coronamaatregelen gelden. Ook voor ons is het een testfase. Doordat de grens dicht is, hebben veel ondernemers in Putte te maken met flinke omzetverliezen, tot wel tachtig procent. De winkel biedt ons nu de mogelijkheid om toch weer aan de slag te kunnen. We hopen dan ook dat het een succes wordt.”[l]