Wilhelmietenzaal. FOTO G. VAN ROOIJ
Wilhelmietenzaal. FOTO G. VAN ROOIJ G. van Rooij

Wilhelmietenmuseum Huijbergen opent deuren

HUIJBERGEN - Eindelijk is het zover. We mogen de deuren gaan openen. Zij het met gepaste afstand. Het Wilhelmietenmuseum heeft daar gelukkig de ruimte voor.

In het museum draait dit jaar alles om aandacht voor gezondheid door de eeuwen heen. We blikken terug in de geschiedenis van de Wilhelmieten en de Broeders van Huijbergen tot heden. We denken dan niet alleen aan de 'ziekenboeg' maar ook de genezende kracht van het geloof zoals o.a. de Maria-verering, de wonderen van H. Siardus, bedevaarten en relikwieën. Maar gezondheid heeft ook veel te maken met muziek, meditatie, en kruiden. Als de omstandigheden het toelaten, hoopt K.E. Muziekvereniging St Cecilia een stukje muzikale omlijsting voor hun rekening te nemen. Dit jaar vieren zij hun 125 jarig bestaan. Daarnaast zijn we heel blij dit jaar een gevarieerde collectie schilderijen van 'de 4 van de Bakstraat uit Tholen' te mogen exposeren.


Nog meer activiteiten

Buiten dat kunnen we nog meer verwachten: Kruidenwandeling, lezing, diverse workshops. We hopen dat er nog meer activiteiten in en rondom het Wilhelmietenmuseum gaan plaats vinden, zowel muzikaal als creatief en sportief. Alles hangt af van het nationale beleid omtrent evenementen. Behalve een bezoek aan het museum, is het ook zeer de moeite waard, de tuinen bij de Broeders te bezoeken. Tevens is de Kapel van de Broeders tijdens openingsuren ook opengesteld.

Doordat we de eerste 2 maanden niet open konden gaan, hebben we besloten het museum in de maand oktober ook te openen. Het Wilhemietenmuseum hoopt u graag te mogen begroeten op één van onze openingsdagen. De tentoonstelling loopt vanaf 13 juni t/m 25 oktober.

We zijn open elke 2e en 4e weekend van de maand. Voor meer info en openingstijden: www.wilhelmietenmuseum.nl.[l]