Voetbalvereniging Vivoo kan waarschijnlijk uitbreiden. FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
Voetbalvereniging Vivoo kan waarschijnlijk uitbreiden. FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Gemeente koopt grond voor uitbreiding Vivoo

HUIJBERGEN - Als alles meezit heeft voetbalvereniging Vivoo volgend jaar een paar nieuwe voetbalvelden. “Dat is het ideale scenario”, zegt wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht. Het college van burgemeester en wethouders wil het pand aan de Bergsestraat 52 in Huijbergen kopen om de uitbreiding mogelijk te maken.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Het verzoek van Vivoo om uit te breiden ligt al lang bij de gemeente. De voetbalvereniging uit Huijbergen heeft momenteel één hoofdveld en een klein trainingsveld van kunstgras. Het probleem was echter dat de gemeente geen gronden had rondom het complex. Het college ziet de koop van het pand en gronden aan de Bergsestraat 52 dan ook als een gouden kans.


Akkoord

Ze is al akkoord, maar het is de gemeenteraad die het bedrag van 594.140 euro beschikbaar moet stellen. Het is voor de aankoop, de procedure, de verkoopkosten en de bestemmingswijziging. Als de raad akkoord gaat, kan er een extra wedstrijdveld worden aangelegd en kunnen alle Vivoo-teams meedoen aan de competitie.


Splitsen

De gronden worden gesplitst van de woning, die later te koop wordt aangeboden. De opbrengst gaat van de investering af. De 3375 vierkante meter grond wordt betrokken bij het sportcomplex. Overigens is er nog geen budget voor het nieuwe veld.[l]