Belangrijke weken voor IKC in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Na jaren van praten en plannen maken komt er deze maand meer duidelijkheid over het integraal kindcentrum (IKC) in Woensdrecht.


DOOR EUGÈNE DE KOK


De gemeenteraad, die sinds kort weer fysiek bij elkaar komt, praat deze en volgende week over de ontwikkeling van het nieuwe onderkomen voor de basisscholen De Poorte in Woensdrecht en De Stappen in Hoogerheide.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt om een voorbereidingskrediet van 730.000 euro.

Ze wil geen eigenaar worden van het gebouw, zoals dat vaak het geval is. De gemeente Woensdrecht en de Lowys Porquin Stichting gaan het samen voor veertig jaar als eigenaar huren van de Stichting Maatschappelijk Vastgoed, die overal in Nederland op non-profit-basis gebouwen ontwikkelt en financiert. De bouw van het IKC kost zo’n 7,3 miljoen euro. SMV neemt die investering voor zijn rekening.


Energieneutraal

Het IKC komt op de hoek van de Fortuinstraat en Berglaan waar nu een hondenveld en speeltuin is. Het bestaat uit twee lagen en moet een energieneutraal gebouw worden. Naast de scholen komen ook Kinderopvang Jongleren, tafeltennisclub Hotak’68 en een schoolbibliotheek in het gebouw. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de huurconstructie wordt het volgend jaar gegund.[l]