Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

De horeca is één van de sectoren waarvan veel is gevraagd de afgelopen maanden. Ruud de Weert van Bij de Pastorij in Hoogerheide kan dat beamen.

Net als alle cafés en restaurants moest hij in maart de deuren sluiten vanwege het coronavirus. Nadat hij even rust had genomen om na te denken, besloot hij door te pakken. “Ik heb in het begin wel wat met mijn hoofd tegen de muur gebonkt, maar daarna de knop omgezet. Anders ben je alleen maar doemscenario’s aan het bedenken”, zegt Ruud de Weert. "Daar heb je niets aan." Ook hij besloot de switch te maken naar afhalen en brengen. “Wij hebben ons bewust gericht op het borrelen. Zo konden we ons onderscheiden.”

bierpakketten en borrelplanken vlogen af en toe de deur uit. “Ik heb ze vaak zelf rondgebracht. Daardoor kwam ik bij de mensen thuis en maakte een praatje. De band met klanten is alleen maar sterker geworden.” De Weert ging ook een samenwerking aan met de beroemde ijsmakers van Crusio uit Bergen op Zoom. “Zij waren al op zoek naar afzetpunten buiten hun stad en ik was al van plan om iets met ijs te doen. Dit was het moment om te beginnen.” De ijsverkoop loopt, zeker als het zonnetje schijnt, als een trein. De Weert heeft in de afgelopen periode veel opgestoken. “Ik heb in ieder geval geleerd dat alles relatief is”, vertelt hij. “Ik ben hier ruim twee jaar geleden begonnen. Ik werk al sinds mijn vijftiende in de horeca, aan één stuk door. Tijdens deze periode heb ik veel kunnen nadenken. Dat is goed. Ik sta misschien nu iets relaxter in het ondernemen.”[n]