Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Show- en twirlvereniging Re-Creation traint normaal in MFC De Drieschaar in Ossendrecht, maar toen de sporthal dicht ging door het coronavirus moest ze op zoek naar alternatieven. Ze gingen buiten trainen, maar aanpassen blijft nodig.

Terug naar binnen om te sporten zou mogelijk zijn, maar voor Re-Creation en MFC De Drieschaar zijn er nog zoveel onduidelijkheden dat binnen trainen nog niet mogelijk is. Volgens Re-Creation-voorzitter Linda Posthuma is dat jammer. “Wij willen weer erg graag naar binnen. Buiten trainen is erg leuk, maar optimaal trainen is niet mogelijk. We kunnen niet trainen voor wedstrijden en shows. Springen of kruipen op stenen en gras is niet zoals binnen.”

Re-Creation kampt met meer zaken. “Als we buiten trainen, moeten we nadenken over de geluidsinstallatie. Dat moet er één zijn die op batterijen werkt of één op elektriciteit. Dan moeten we een aansluitpunt hebben. Gelukkig hebben we een paar goede trainingslocaties gevonden, bijvoorbeeld aan het einde van de Wassevendreef. Ook moeten we veel communiceren en constant het weer in de gaten houden. Bij regen moeten we het tijdig melden aan de leden. Om de motivatie te behouden, zeker nu er voorlopig geen wedstrijden zijn, willen we gewoon weer graag naar binnen. Zodra er duidelijkheid is hoe we sportgroepen in multifunctionele centra bij elkaar kunnen brengen, kunnen we deze afspraken ook naar onze leden communiceren. We hopen gauw op meer duidelijkheid voor iedereen.”[l]