Trainen op afstand in corona tijd. FOTO MARGOT DEN OUDEN
Trainen op afstand in corona tijd. FOTO MARGOT DEN OUDEN Margon den Ouden

ZV de Zilvermeeuw heeft zich goed weten aan te passen

WOENSDRECHT - Zwemvereniging de Zilvermeeuw heeft de coronastop intussen goed doorstaan. Zolang het zwembad gesloten was waren er wekelijks online landtrainingen en thuisopdrachten via Instagram. Op de achtergrond werd steeds doorgewerkt om contact te blijven houden. Online vergaderen was daar ook een onderdeel van.


Wedstrijden en toernooien gingen helaas niet door, zodat aan het wedstrijdseizoen een abrupt einde kwam. Ook het Zilvermeeuwkamp en de jaarlijkse BBQ konden door de crisis niet doorgaan.
Maar een zwemvereniging heeft een zwembad nodig en vanaf het moment dat Laco Hoogerheide weer openging werd gelukkig ook de Zilvermeeuw weer met open armen ontvangen. Weliswaar onder voorwaarden en met veel regels. De opstart van de trainingen verliep eigenlijk erg goed in samenwerking met het Lacopersoneel, iedereen die wilde zwemmen kon terecht.


Toch aantal nieuwe leden

Aanpassen werd het weer toen de Belgische leden mochten aansluiten. Nieuwe schema’s werden gemaakt en concessies naar de leden toe. Want helaas kan nu niet iedereen een aantal keren per week komen zwemmen door de strakke regels die er nog steeds bestaan. Dat is dan weer erg jammer, maar we zwemmen! Bovendien sloten ondanks de crisis toch weer een aantal nieuwe leden aan.

Gelukkig zwemmen een groot aantal leden dankzij het mooie weer een paar keer per week in de Oosterschelde en maken daar hun meters en beleven tal van avonturen met bewoners van de zee!


Door trainen in juli

Op dit moment draait alles dus weer en ook de maand juli mag er met medewerking van Laco Hoogerheide nog een aantal keren per week doorgetraind worden. Bovendien gaan er buiten op het Laco- terrein nog wat landtrainingen plaatsvinden.


Ledenvergadering

Deze week zal ook de uitgestelde Ledenvergadering plaatsvinden. Niet online, maar bij Laco Hoogerheide op gepaste afstand, een uitdaging op zich. Maar er zijn meer hobbels op het pad geweest en ook dit kan zwemvereniging de Zilvermeeuw wel aan!


Informatie

Info: www.zvdezilvermeeuw.nl of via zwem@zvdezilvermeeuw.nl[n]