Afbeelding
Foto: Shutterstock

OSSENDRECHT - Voorzitter Roger Withagen ODIO heeft met belangstelling gekeken naar de persconferentie van premier Mark Rutte.

Veel gevolgen had het echter niet voor zijn voetbalclub. “De senioren mogen weer trainen zonder beperkingen, maar ons seizoen was al klaar”, zegt hij. “De trainingen starten in augustus weer. De senioren zagen het niet zitten om deze zomer door te gaan. Als we in augustus vol goede moed beginnen, hebben we voldoende tijd om ons voor te bereiden.”

Als het goed is, mag in het nieuwe voetbaljaar ook de kantine weer open. Deze week krijgt ODIO richtlijnen van NOC*NSF. Aan de hand daarvan gaan Withagen en de andere vrijwilligers de kantine opbouwen. “Maar wij hebben een groot terras en voldoende ruimte, dus ik verwacht geen moeilijkheden.”

Zijn grootste zorgen heeft hij over de indeling van de competitie. De KNVB heeft gezegd dat drie van de vijf Woensdrechtse clubs waarschijnlijk in een Zeeuwse klasse komen. “Dat kost ons ontzettend veel geld. Dit jaar valt het mee in de kantine, omdat we alle derby’s gelukkig al hadden gehad. Volgend seizoen zouden we er echter een paar missen en zijn we ook veel geld kwijt aan kilometers. Zo maak je de verenigingen kapot. Ik weet dat ze zich er ook in Zeeland druk over maken.”


Definitief

ODIO en de vier andere clubs uit Woensdrecht hebben een brief geschreven aan de KNVB. Withagen hoopt dat de bond luistert. ODIO, Grenswachters, WVV'67, METO en Vivoo krijgen volgende week de definitieve indeling te horen. “We hopen dat de bond op zijn schreden terugkeert. Dit is momenteel ons grootste probleem.”[n]