Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

HOOGERHEIDE - Er mag dan geen bovengrens qua bezoekers meer zijn, maar volle theaterzalen zijn nog iets van de verre toekomst.

De maatregelen rondom de verplichte afstand blijven gelden, dus Podium Kloosterhof heeft nog steeds te maken met een bovengrens. “Onze zaal is niet van elastiek”, zegt Marinell Bruys van het podium. “Het aantal personen is niet leidend, maar de omvang van onze ruimte. Als wij ons aan de anderhalve meter afstand houden, moeten we drie lege stoelen tussen de mensen aanhouden en een rij leeg houden. Dan kunnen we maximaal tachtig mensen kwijt.”


Mogelijkheden

Bruys zegt wel te willen kijken naar de mogelijkheden, maar ze is van meerdere mensen en factoren afhankelijk. “We weten nog niet wat de impresariaten gaan doen en of artiesten en bands überhaupt willen komen. Misschien kunnen we in plaats van één wel twee voorstellingen per avond doen, maar of de artiesten dat ook willen? Het moet allemaal blijken. We hebben ook gedacht aan een grotere hal, maar dat is weer moeilijk qua techniek. Het zou ook zonde zijn, aangezien we een prachtige ruimte hebben.”

Bruys hoopt sowieso van de artiesten die in Hoogerheide waren geboekt snel wat te horen. Wie weet komen ze vanaf september weer langs in de theaterzaal van het multifunctionele centrum. “Het is een opluchting dat alles weer naar het oude lijkt te gaan, maar voor ons schiet dit nog niet op.” Bruys hoopt dat daarin snel verandering komt. “We zijn allemaal vrijwilligers. We doen dit nog steeds met veel plezier. Dit zien we maar als een extra uitdaging voor ons.”[n]