Feestdag Heilige Zuster Marie Adolphine op 12 juli

WOENSDRECHT - Zondag 12 juli is het jaarlijkse feest van onze Heilige Zuster Marie Adolphine. Vanwege de Coronamaatregelen kan dit feest niet op de gebruikelijke manier worden gevierd. Dit houdt in dat de gebedstocht en de processie geen doorgang kunnen vinden. Hierbij is het bijna onmogelijk de verplichte anderhalve meter afstand aan te houden. Om deze reden is er dit jaar ook geen koffiedrinken in de pastorietuin.


Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld en kunnen we weer Eucharistievieringen houden in de kerk. Hierbij mogen weer een onbeperkt aantal mensen aanwezig zijn. Echter door de nog steeds verplichte anderhalve meter afstand zullen er toch maar ongeveer 100 personen gelijk in de kerk kunnen plaats nemen. Om toch iedereen de gelegenheid te geven een Eucharistieviering bij Te wonen zullen er deze zondag twee Eucharistievieringen worden gehouden. Om 9.00 uur en om 11.00 uur. Deze beide vieringen worden voorgegaan door pastoor F. Verheije. Bij deze vieringen nemen wij de nodige veiligheidsmaatregelen in acht, zodat u op een verantwoorde wijze de dienst kunt bijwonen.
Na iedere dienst is De Adolphinekapel aan het Adolphineplein geopend en kunt u daar een kijkje nemen en eventueel een kaars branden.


Aanmelden
Om er voor te zorgen dat de kerkgangers goed over beide diensten worden verdeeld, verzoeken wij u vriendelijk van te voren op te geven naar welke dienst u wenst te komen. Dit doet u door u aan te melden bij Maria en Noud Peeters tel:0164-673469. Dit kan iedere dag na 18.00 uur. Graag uw naam doorgeven, met hoeveel personen u wenst te komen en naar welke dienst uw voorkeur uitgaat.

Misschien heeft u in Het Loopke gelezen dat de viering wordt uitgezonden door de Zuidwest tv. Dit gaat niet door. Vanwege de vakantietijd is dit voor de Zuidwest tv heel moeijlijk te verwezenlijken. Hopelijk heeft u begrip voor deze aparte situatie en kunnen we er met zijn allen en met de Heilige Zuster Marie Adolphine toch een mooie viering van maken.
Volgend jaar hopen we het feest weer als vanouds te kunnen vieren.[n]